Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μαρία Τσάλλα» - Αποκάλυψη Live News: Η μητέρα της ζούσε στην Αθήνα – Γιατί είχε συλληφθεί

«Μαρία Τσάλλα» – Αποκάλυψη Live News: Η μητέρα της ζούσε στην Αθήνα – Γιατί είχε συλληφθεί

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου »Μαρίας Τσάλλα» και τη δράση της.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη Ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα». Αρχικά, όταν η ΕΥΠ αποκάλυψε τη δράση της, αναφέρθηκε ότι η μητέρα της Ρωσίδας κατασκόπου ήταν νεκρή. Όμως,  σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η μητέρα της κατασκόπου είναι υπαρκτό πρόσωπο και έχει γεννηθεί το 1959 στην Ευρώπη ενώ έχει συλληφθεί το 1993 για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

Η μητέρα της Ρωσίδας κατασκόπου έμενε σε πολυκατοικία στην Αθήνα όπου έγινε και η σύλληψή της.

Ποιοι αποτελούν το δίκτυο υποστήριξης της Μαρίας Τσάλλα

Οι ελληνικές αρχές αναζητούν τους ανθρώπους που αποτελούσαν το δίκτυο υποστήριξης της κατασκόπου Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, οι οποίοι προετοίμασαν την άφιξή της στην Ελλάδα το 2018, έχοντας σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια με ποια στοιχεία ταυτότητας θα κυκλοφορεί, πώς θα αποκτήσει ελληνική ταυτότητα και πώς θα κρύψει τα ίχνη της κάνοντας μεταδημότευση σε μια περιοχή της επαρχίας.

Στο δίκτυο εμπλέκεται ένας δικηγόρος των Αθηνών ρωσικής καταγωγής που βοήθησε την κατάσκοπο,  να αποκτήσει τα ελληνικά της έγγραφα και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπός της. Ο εν λόγω δικηγόρος είχε γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και πριν δυο χρόνια απεβίωσε από παθολογικά αίτια.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να ήταν ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ της κατασκόπου και ενός δικηγόρου από το Αλιβέρι ενώ ήταν και φορολογικός αντιπρόσωπος για άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από τη Ρωσία. Κανείς δεν γνωρίζει εάν ο δικηγόρος γνώριζε εξ αρχής πως βοηθούσε μια κατάσκοπο ή εάν τον είχαν εξαπατήσει άνθρωποι του δικτύου υποστήριξης της «Μαρίας Τσάλλα».

Οι άνθρωποι αυτοί ενδεχομένως να τη βοήθησαν και να «αποδράσει» από την Ελλάδα τον Ιανουάριο καθώς δεν θα μπορούσε να πάει απευθείας από την Αθήνα στη Μόσχα λόγω της διακοπής της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Ρωσίας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024