Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρέας Μικρούτσικος: Αποχώρησε έξαλλος από το πλατό - «Να αποτοξινωθώ από την τοξίνη σας»

Ανδρέας Μικρούτσικος: Αποχώρησε έξαλλος από το πλατό – «Να αποτοξινωθώ από την τοξίνη σας»

Λάβρος κατά του Αμβρόσιου ο παρουσιαστής

Ένταση προκλήθηκε στον αέρα του «Super Κατερίνα», με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να αποχωρεί εκνευρισμένος από το πλατό. Αφορμή στάθηκε η συζήτηση για το νέο δημοσίευμα του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων.

Λίγες ημέρες μετά τις εμετικές δηλώσεις, όπου χαρακτήρισε «οργή θεού για το καρναβάλι» την τραγωδία των Τεμπών, ο Αμβρόσιος επανήλθε μέσω κειμένου του, το οποίο δημοσιεύθηκε στο ekklisiaonline.gr.

Σε αυτό τα «βάζει» με τους δημοσιογράφους τους οποίους «ο Διάβολος τους ώθησε να ξεσπάσουν με φοβερά λόγια εναντίον ενός ταπεινού εργάτου του Ευαγγελίου» όπως είναι ο ίδιος ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον ηθοποιό Μιχάλη Ιατρόπουλο τον οποίο και χαρακτηρίζει «διαβολό-παιδο».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος λοιπόν, ήταν λάβρος κατά του Αμβρόσιου. Ο παρουσιαστής ξέσπασε on air και τόνισε ότι κάτι τέτοια φαινόμενα και αντιδραστικοί άνθρωποι σπείρουν τον Μεσαίωνα.

«Ο Αμβρόσιος ξεσπά και αποκαλεί κάποιους παρουσιαστές «όργανα του Διαβόλου». Επίσης, κυκλοφορεί και μία φωτογραφία μου μαζί με τις δηλώσεις αυτές. Είπε εμένα ο Αμβρόσιος όργανο του Διαβόλου;», ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου. «Δεν τη θέλω την προσευχή του, μια χαρά καθαρή είναι η ψυχή μου», συμπλήρωσε.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Ανδρέας Μικρούτσικος και είπε: «Ό,τι θέλεις λες, Ανδρέα (Καραγιάννη)! Ξεπερνάς τα εσκαμμένα! Αν είναι να λες αυτά που λες, καλύτερα να έρχεσαι εδώ. Όργανα του Διαβόλου η Κατερίνα και εγώ, που έβγαλα ένα λογύδριο από το Υγεία, γιατί εγώ βγήκα και απάντησα. Ευχαριστώ τον συνάνθρωπο Αμβρόσιο για τις κατάρες για την υγεία μου. Εγώ είχα τους καλύτερους γιατρούς και πιστεύω στην Επιστήμη, γι’ αυτό επανήλθα».

Επίσης, τόνισε: «Αυτή είναι η απάντησή μου σε αυτόν τον Μεσαίωνα που σπείρετε με αυτόν τον τρόπο, όχι οι πνευματικοί άνθρωποι της Εκκλησίας αλλά κάτι τέτοια φαινόμενα και αντιδραστικοί άνθρωποι που δηλητηριάζουν τη θρησκευτική και κοινωνική συνείδηση. Είναι ανεπίτρεπτα και ανιστόρητα».

Δείτε το απόσπασμα

Το παραλήρημα του Αμβρόσιου

Στην αρχή του κειμένου του ο Αμβρόσιος αναφέρει: «Προφανώς ο Διάβολος τους ώθησε να ξεσπάσουν με φοβερά λόγια εναντίον ενός ταπεινού εργάτου του Ευαγγελίου, του οποίου το ΕΓΚΛΗΜΑ ήταν, ότι αποτόλμησε να ομιλήσει για την ΛΑΤΡΕΙΑ και την ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, η οποία «τελεσιουργείται επισήμως» κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Τριήμερο του Καρναβάλου όχι μόνο στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας, αλλά παγκοσμίως, δηλ. σε ολόκληρη την ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Η ελαχιστότης μας ΔΕΝ ΤΡΕΦΕΙ ΚΑΚΙΑ στην ψυχή της γι’ αυτό το δυσπερίγραπτο υβρεολόγιο εναντίον μας! Αντιθέτως, όχι μόνον συγχωρούμε τους πάντας, αλλά συγχρόνως και προσευχόμεθα προς τον Πανάγαθον Θεόν:

1ον) Να δώσει μετάνοιαν και επιστροφήν στην αγκαλιά Του σέ όλους αυτούς τους ασεβείς υβριστές μας, δηλ. στα όργανα του Διαβόλου.

2ον) Να μας λυτρώνει από τά πεπυρωμένα βέλη τους, επαναλαμβάνοντας την προσευχήν: «σβέσον τά πεπυρωμένα βέλη του Πονηρού τα καθ’ ημών δολίως κινούμενα» (βλ. Μικρόν Απόδειπνον).

3ον) Να φωτίσει το σκοτεινό μυαλό τους, ώστε να κατανοήσουν, ότι η ελαχιστότης μας δεν ασχολήθηκε με τα θύματα της Τραγωδίας, διά τα οποία άλλωστε εξεφράσαμε την συμπάθειά μας προς τους οικείους των, αλλά με το να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα «ΓΙΑΤΙ, ΘΕΕ ΜΟΥ;», το οποίον διατυπώθηκε από μια ημερήσια Εφημερίδα των Αθηνών».

Στην συνέχεια του κειμένου του, ο πρώην μητροπολίτης αναφέρει: «Τι μας λέγει ο Απόστολος Παύλος; Ότι η ΑΜΑΡΤΊΑ, δηλ. η υποταγή μας στα αμαρτωλά πάθη, μολύνει και την ψυχή και το σώμα! Η πορνεία, οι κακές επιθυμίες, η πλεονεξία κλπ. είναι τα αμαρτήματα, που ΕΠΙΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Απόστολος Παύλος μας καλεί να νεκρώσουμε τά πάθη της ψυχής και του σώματος, ………. Με άλλα λόγια μας καλεί να απαρνηθούμε τον Διάβολον και να ΕΝΔΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ!

Θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), επαναλαμβάνω, μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού; Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;

Επομένως για κάθε καλής θελήσεως άνθρωπο η επίθεσις των συγκεκριμένων Δημοσιογράφων των Μ.Μ.Ε = των οργάνων του Διαβόλου εναντίον μας είναι όχι απλώς ΑΔΙΚΗ, αλλά ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ!. Ο Διάβολος ενωχλήθηκε πολύ από τα λόγια μας και με δαιμονιώδη κακία κινήθηκε εναντίον μας! Στόμα, λοιπόν, του Διαβόλου έγιναν όλοι αυτοί οι υβρισταί μας!».

«Διαβολόπαιδο ο Μιχάλης Ιατρόπουλος»

Ο πρώην μητροπολίτης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο κείμενο του στον Μιχάλη Ιατρόπουλο και στον οποίο απαντά προσωπικά για την ανάρτηση που έκανε ο ηθοποιός αναφερόμενος στις δηλώσεις του ιερέα. «Mr tragic, αν ο διάβολος είχε μορφή σίγουρα θα είχε τη δική σας» είχε γράψει ο ηθοποιός.

Και ο πρώην μητροπολίτης του απαντά πως: «Από όλα αυτά τα υβριστικά σχόλια εκράτησα τα πολύ πικρά λόγια του ηθοποιού κ. Μιχαήλ Ιατροπούλου, ο οποίος είπε επί λέξει τα εξής φοβερά λόγια: «Mr. tragic Αμβρόσιε… Αν ο διάβολος είχε μορφή θα είχε την δική σας. Περαστικά πανίβλακα…» Θα ήθελα να απαντήσω στον κ. Ιατρόπουλο:

Αγαπητέ μου,

Σεις πως γνωρίζετε την μορφή του Διαβόλου;

Μήπως είσθε γέννημα και θρέμμα του Διαβόλου;

ή Μήπως δηλ. είσθε ΤΕΚΝΟΝ του Διαβόλου;

ή Μήπως είσθε εργάτης του Διαβόλου;

ή Μήπως είσθε εκπρόσωπος του Διαβόλου;

ή Μήπως είσθε συνήγορος και υπερασπιστής του Διαβόλου;

Και τέλος, Μήπως είσθε Δικηγόρος του Διαβόλου;

Πως, λοιπόν, γνωρίζετε την μορφή του Διαβόλου; Για να γνωρίζετε την μορφή του Διαβόλου πρέπει να συνομιλείτε μαζί του! Να είσθε, δηλ. κάτι από όλα αυτά! Ψάξτε, λοιπόν, τον εαυτόν σας και τότε ελάτε να τα πούμε, ΔΙΑΒΟΛΟ-ΠΑΙΔΟ!

Εάν, λοιπόν, κάτι απ’ αυτά συμβαίνει, σας εκφράζω τα συλλυπητήριά μου! Επειδή δε ο Αρχιερεύς εξ ορισμού είναι πολέμιος του Διαβόλου, κι’ εγώ απαντώ, προσευχόμενος, και παρακαλώ τον Κύριον με τα λόγια του «Πάτερ ημών»: «Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού»!!!! Κύριε, λύτρωσέ με από το στόμα του κ. Ιατρόπουλου!

Επειδή, λοιπόν, ο Επίσκοπος, κατά την διδασκαλίαν της Μητρός Εκκλησίας μας, είναι «εις τύπον και τόπον Χριστού» (Άγιος Ιγνάτιος Αν-τιοχείας), θα παραθέσουμε στη συνέχεια μία φωτογραφία από το Καρναβάλι του Rio de Janeiro της Βραζιλίας, ώστε ο κ. Ιατρόπουλος να συνειδητοποιήσει τον ρόλον του με όσα περί ημών έγραψε! Εκεί, λοιπόν, ο Διάβολος σύρει στους δρόμους και βασανίζει τον Χριστό!!!!!».

Στο τέλος του κειμένου του, ο πρώην μητροπολίτης κλείνει την τοποθέτησή του αναφέροντας: Η ελαχιστότης μου, λοιπόν, αγαπητοί μου Αδελφοί, θα ήθελε να τελειώσει αυτό το σημείωμα, επαναλαμβάνοντας τα λόγια:

Αδελφοί μου, ας μετανοήσουμε! Ας αλλάξουμε τρόπο ζωής και συμπεριφοράς! Ας ξαναγυρίσουμε στην Εκκλησία του Χριστού! Ας κάνουμε τον Χριστό ΟΔΗΓΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! Μέσα απ’ την καρδιά μας ας ψάλλουμε τα λόγια, που περιέχονται στην Ακολουθία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής:

«Τῆς μετανοίας ἄνοιξόν μοι πύλας Ζωοδότα, ὀρθρίζει γάρ τό πνεῦμά μου, πρός ναόν τόν ἅγιόν σου, ναόν φέρον τοῦ σώματος, ὅλον ἐσπιλωμένον, ἀλλ’ ὡς οἰκτίρμων κάθαρον, εὐσπλάγχνῳ σου ἐλέει».

«ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ»! Αμήν».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024