Στην ηλεκτρονική απάτη της οποίας έπεσε θύμα με αποτέλεσμα να χάσει ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό αναφέρθηκε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Στέλιος Κουδουνάρης.

Μιλώντας στο περιοδικό Hello και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα, ο διάσημος σχεδιαστής μόδας αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει πολλά χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θύμα ηλεκτρονικής απάτης ο Στέλιος Κουδουνάρης - «Μέσα σε 20 λεπτά έκαναν 49 συναλλαγές»

Λόγω της απάτης, έχασε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Πώς το διαχειρίστηκε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας;

«Δεν διαχειρίζεται κάτι τέτοιο. Πράγματι, έχασα ένα πολύ μεγάλο ποσό. Η τράπεζα αποποιείται κάθε ευθύνη και δεν με προστάτεψε σε κανένα επίπεδο. Εννοείται ετοιμάζω αγωγή εναντίον της, αλλά δυστυχώς η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα.

Το υπόλοιπο ποσό, αλλά και αυτό που έχασα, ήταν χρήματα ροής της εταιρίας μου. Και αν αυτή η απάτη δεν σταματούσε από ένα τυχαίο γεγονός, η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική.

«Θα είχα καταστραφεί πλήρως»

Ένα μέλος της σπείρας πήγε σε ένα ΑΤΜ για να σηκώσει λεφτά και μπλόκαρε την κάρτα του. Μπήκε στο υποκατάστημα και έκανε φασαρία. Έτσι είδαν τον λογαριασμό του ότι ένας Στέλιος Κουδουνάρης είχε κάνει πολλές μεταφορές, πολύ μεγάλα ποσά μέσα σε 5 λεπτά.

Μια κοπέλα που δούλευε στο υποκατάστημα με ήξερε από την τηλεόραση και τον ρώτησε τι σχέση έχει με τον Στέλιο Κουδουνάρη. Όταν εκείνος της απάντησε «δεν ξέρω ποιος είναι αυτός, δώσε μου την κάρτα μου να φύγω», με πήραν τηλέφωνο.

Και εγώ τους είπα ότι δεν είχα κάνει καμία συναλλαγή. Αν δεν συνέβαινε αυτό το τυχαίο γεγονός, θα είχα καταστραφεί πλήρως. Επρόκειτο για προκαταβολές από ρούχα που δεν είχα παραδώσει καν σε πελάτες, για ενοίκια από τα μαγαζιά μου, το ατελιέ μου για τους μισθούς των υπαλλήλων μου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κουδουνάρης.

Ο Στέλιος Κουδουνάρης είχε αναφερθεί στην περιπέτεια και σε συνέντευξή του στο «Πρωινό μας» πριν από λίγο καιρό όπου περιέγραφε την αντιμετώπιση της τράπεζας.

«Ζήτησε να μου βάλει χρήματα για ένα δώρο»

«Είμαι μια Δευτέρα στο μαγαζί μου στο Κολωνάκι και χτυπάει το σταθερό μου και ενώ συνήθως δεν το απαντάω, εκείνη όμως τη φορά το σήκωσα εγώ. “Έλα Στελάκο μου λέει είμαι η Σοφία από το φαρμακείο”.

Η Σοφία υπάρχει και τη γνωρίζω, της οποίας όμως δεν γνωρίζω τη φωνή γιατί έχουμε μια κοινωνική γνωριμία. Μου ζήτησε να μου βάλει κάποια χρήματα στο λογαριασμό μου για ένα δώρο που ήθελε να κάνει. Μπήκα στο link που μου έστειλε, το οποίο ήταν ένα πλασματικό περιβάλλον γνωστής τράπεζας», είπε αρχικά.

«Εγώ μπήκα, έβαλα τους κωδικούς μου και μπήκα στον λογαριασμό μου. Εγώ συνέχισα την ημέρα μου χωρίς να καταλάβω απολύτως τίποτα. Κάποια στιγμή μου τηλεφωνεί η διευθύντρια της τράπεζας που έχω τον επαγγελματικό λογαριασμό μου και με ρώτησε εάν έχω κάνει κατάθεση ένα ποσό σε έναν ρομά στη Θήβα, απαντώ όχι. «Μου λέει που έχετε κάνει μεταφορές σήμερα; Λέω πουθενά. Σας έχουν αδειάσει τους λογαριασμούς μου λέει και έμεινα παγωτό»».

«Από ένα τυχαίο γεγονός που ήταν ένας ρομά, ο οποίος πήγε στο κατάστημα και επέμενε να του αλλάξουν τους κωδικούς στην κάρτα, η κοπέλα ευτυχώς είδε το όνομά μου, με αναγνώρισε και από την γκάφα του σταμάτησε όλο αυτό.

Αυτός ο λογαριασμός ήταν ο βασικός λογαριασμός της επιχείρησής μου. Εκείνη τη στιγμή είχα ένα πολύ μεγάλο ποσό που αφορούσε τη δουλειά μου. Δυστυχώς η τράπεζα με αγνοεί. Έχω πάει στην αστυνομία, έχω πάει στη δίωξη, έχω βάλει δικηγόρο και δεν έχω καταφέρει τίποτα.

Η τράπεζα μου λέει πως δεν φέρει καμία ευθύνη γιατί έδωσα στους κωδικούς. Αν δεν είχε γίνει αυτό το τυχαίο γεγονός, θα είχε κλείσει την επιχείρησή μου, θα είχα καταστραφεί 100%. Αν είχα αυτοκτονήσει τι θα γινόταν;» υπογράμμιζε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κουδουνάρης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr