Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο: Βράχος άνω των 3 τόνων έπεσε σε δρόμο - Είχαν προειδοποιήσει οι κάτοικοι

Ηράκλειο: Βράχος άνω των 3 τόνων έπεσε σε δρόμο – Είχαν προειδοποιήσει οι κάτοικοι

Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα μετά την αποκόλληση βράχου άνω των τριών τόνων σε δρόμο του Ηρακλείου, με την αδιαφορία των Αρχών να προκαλεί αγανάκτηση στους κατοίκους που είχαν επανειλημμένως προειδοποιήσει για τον κίνδυνο.

Βράχος άνω των τριών τόνων (φωτογραφία, επάνω, από neakriti.gr) αποκολλήθηκε από την πλαγιά, κατρακύλησε στον δρόμο, χτύπησε τις μπάρες και κατέληξε στο επόμενο τμήμα της ασφάλτου στον δήμο Γόρτυνας του Νομού Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Αγανάκτηση

Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα καθώς εκείνη τη στιγμή δεν διέσχιζαν τους δρόμους αυτοκίνητα, φορτηγά και τουριστικά λεωφορεία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα πρώτα χιλιόμετρα του δρόμου από Απεσωκάρι προς Λέντα, με τον τεράστιο βράχο να μετακινείται εκτός οδοστρώματος από συνεργείο που ειδοποιήθηκε από τον Δήμο Γόρτυνας, όπως μεταδίδει το neakriti.gr.

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν δημότες οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου στην Περιφέρεια Κρήτης, χωρίς ωστόσο όπως τονίζουν να έχουν ληφθεί τ’ αναγκαία μέτρα προστασίας για τη θωράκιση της περιοχής, με συνέπεια ο κίνδυνος να παραμονεύει κάθε στιγμή.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιαμούς – Λέντα, δεν είναι η πρώτη φορά που τμήματα μεγάλων βράχων καταλήγουν στο οδόστρωμα, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για διερχόμενους οδηγούς.

Και όλα αυτά συμβαίνουν τέσσερις μήνες μετά την τραγωδία στην Αγιά Φωτιά, όπου αποκολλήθηκε τεράστιος βράχος ο οποίος κατρακύλησε και έπεσε με ορμή σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, με μια τουρίστρια να βρίσκει φρικτό θάνατο και 17 μήνες μετά την πτώση τεράστιων βράχων στ’ οδόστρωμα του επαρχιακού δρόμου προς Προφήτη Ηλία.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024