Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα διλήμματα του Αλμέιδα και ο στόχος του Γιοβάνοβιτς

Τα διλήμματα του Αλμέιδα και ο στόχος του Γιοβάνοβιτς

Ο Αλμέιδα ρίχνει ματιές στο παρελθόν και διαπιστώνει πως στην «καυτή» έδρα της ομάδας του, στα ντέρμπι πάει καλά, με εξαίρεση τη μαχαιριά του 1-3 από τον Ολυμπιακό

Κι όμως, αν κάποιος το καλοσκεφθεί, το ντέρμπι της Κυριακής, αυτό που «κλείνει» την πρώτη αγωνιστική των play offs, μοιάζει σε σημασία με το τελευταίο σπουδαίο ματς της σεζόν.

Δηλαδή, το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός έχει ομοιότητες με το ΑΕΚ – Ολυμπιακός που διεξήχθη πριν από επτά ημέρες.

Αλλά με διαφορές σχετικά με το πώς το αντιμετώπιζαν οι ομάδες. Η εξήγηση: τι ένιωθε η Ενωση απέναντι στους Ερυθρόλευκους; Προτού βγει στο χορτάρι είχε μια αλαζονεία, ίσως και ένεκα των συνεχόμενων νικών στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ πίστευε ότι με τους τρεις βαθμούς θα έδινε ένα χτύπημα, ίσως και πολύ δυνατό, στον Ολυμπιακό. Τα πράγματα, ως γνωστόν, ακολούθησαν αντίθετη πορεία.

Πώς είναι τώρα τα δεδομένα; Σε περίπτωση ήττας, ξανά στην έδρα της, αυτή τη φορά από τον Παναθηναϊκό, όλα θα γίνουν δύσκολα και θα είναι η ΑΕΚ που θα δεχθεί σφαλιάρα-δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το σενάριο αυτό διότι απλά θα μείνει πολύ πίσω. Και είναι ο ΠΑΟ, που όπως η ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή, έχει μπροστά του μια καλή ευκαιρία. Να αποσπαστεί παραπάνω στη βαθμολογία. Κάπως έτσι θα προχωρούν τα play offs, υποθέτουμε με καλές διαιτησίες αν και ο Στιβ Μπένετ δεν «μας τα λέει καθόλου καλά» με τους απίθανους ορισμούς και όσα υποστηρίζει στις ανακοινώσεις του-  δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά. Πολύ απλά γιατί δεν τηρεί πρακτική ίσως αποστάσεων και επιπρόσθετα εδώ ισχύει το …«ο βασιλιάς είναι γυμνός». Δεν μπορεί να φέρει έναν εξαιρετικό διαιτητή-όνομα.

Στο ντέρμπι, πάλι: ο Αλμέιδα ρίχνει ματιές στο παρελθόν και διαπιστώνει πως στην «καυτή» έδρα της ομάδας του, στα ντέρμπι πάει καλά, με εξαίρεση τη μαχαιριά του 1-3 από τον Ολυμπιακό. Μετρά το 2-0 με τον ΠΑΟΚ και το 1-0 με τον Παναθηναϊκό. Θέλει ακριβώς το ίδιο …έργο να δει, αν και δεν αποκλείεται να δούμε νέους πρωταγωνιστές. Η σκέψη δεν πάει μόνο στο ποιος θα αντικαταστήσει τον (τιμωρημένο) Βίντα, ένας εκ των Μήτογλου ή Τζαβέλλα. Αλλά και αν δούμε ξανά ύστερα από καιρό κάτω από τα δοκάρια τον Στάνκοβιτς. Και επίσης, ένα ζητούμενο σχετίζεται με το πώς θα αξιοποιηθεί αν παίξει ο Γκατσίνοβιτς και πάνω απ’ όλα να συνεχίσει τη ρέντα του απέναντι στους Πράσινους ο Πινέδα. Γιατί η ΑΕΚ δύο γκολ έχει σημειώσει κόντρα στον ΠΑΟ και τα δύο τα έχει πετύχει ο Μεξικανός μέσος! Θα τριτώσει το καλό;

Οσον αφορά στον Γιοβάνοβιτς, δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με όσα έχει δείξει το Τριφύλλι στα δυνατά ραντεβού εκτός έδρας με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου. Εχει να σκοράρει από τον περασμένο …Οκτώβριο και το ματς της Τούμπας. Τότε που (ακόμη) ήταν υγιής και σημάδευε σωστά, ο Αϊτόρ. Εκτοτε, τίποτα στην επίθεση. Ηττα (0-1) στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο Νέο Φάληρο ισοπαλία 0-0 που πανηγυρίστηκε πολύ, γιατί η εικόνα του ΠΑΟ δεν έλεγε σχεδόν τίποτα. Θα παίξει πάλι τόσο παθητικά ο Παναθηναϊκός; Ο κόουτς,  αν θέλει να πάρει τη νίκη που θα του δώσει αβαντάζ μεγάλο για τη συνέχεια, πρέπει αν ακολουθήσει τακτική …Ολυμπιακού. Να κοπιάρει όσα έκαναν οι παίκτες του Μίτσελ πριν από ελάχιστο χρονικό διάστημα. Καλή άμυνα και αντεπιθέσεις με την ΑΕΚ , που στερείται γρήγορου αμυντικού διδύμου.  Γιατί αν ο Γιοβάνοβιτς επιλέξει σύστημα κατενάτσιο, τότε πώς θα βγει στην κόντρα; Αρα, καλό είναι να θέλεις να κυνηγήσεις το γκολ, μένει να φανεί αν μπορείς να το κάνεις. Κάπου εδώ θα κριθεί το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024