Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Η γερμανική βιομηχανία όπλων Rheinmetall σχεδιάζει να ανοίξει εργοστάσιο στην εμπόλεμη χώρα

Ουκρανία: Η γερμανική βιομηχανία όπλων Rheinmetall σχεδιάζει να ανοίξει εργοστάσιο στην εμπόλεμη χώρα

Η Rheinmetall ανακοίνωσε ότι θα είναι έτοιμη για τη μαζική παραγωγή του νέου της άρματος μάχης βαρέος τύπου, του Panther, μέσα στους επόμενους 15 μήνες.

Η γερμανική βιομηχανία όπλων Rheinmetall σχεδιάζει να είναι έτοιμη για τη μαζική παραγωγή του νέου της άρματος μάχης βαρέος τύπου, του Panther, πρωτότυπο του οποίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε έκθεση στη Γαλλία στα μέσα του 2022, μέσα στους επόμενους 15 μήνες, ενώ συνεχίζει να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να παράγεται επίσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Άρμιν Πάπεργκερ χθες Πέμπτη.

Στο Ντίσελντορφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εφ’ όλης της ύλης που παραχωρεί στον Τύπο μια φορά τον χρόνο, ο κ. Πάπεργκερ επανέλαβε πως το Panther ενδέχεται να παραχθεί και στην επικράτεια της Ουκρανίας, παρότι ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται στη χώρα αυτή, όπου εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Για το εργοστάσιο στην Ουκρανία

Η κατασκευή εργοστασίου στην Ουκρανία θα απαιτούσε από 12 ως 14 μήνες, κατά τις δηλώσεις του κ. Πάπεργκερ. Η Ράινμεταλ, ή κοινοπραξία της γερμανικής βιομηχανίας όπλων και του ουκρανικού κράτους, θα το ενοικίαζε για την κατασκευή των νέων αρμάτων. Ωστόσο, η παραγωγή τους θα απαιτούσε αρκετούς μήνες, κατά συνέπεια το Κίεβο δεν θα αποκτούσε τα βαριά άρματα αυτά παρά έπειτα από δύο χρόνια.

Πάντα σύμφωνα με τον κ. Πάπεργκερ, το εργοστάσιο θα προστατευόταν από ενδεχόμενα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα χάρη σε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που κατασκευάζει η ίδια η Ράινμεταλ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής βιομηχανίας όπλων έσπευσε να διευκρινίσει πως ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για την κατασκευή του εργοστασίου ούτε στην ουκρανική, ούτε στη γερμανική πλευρά. «Υποθέτουμε πως η απόφαση θα ληφθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες», εκτίμησε.

Ερωτηθείς αν η βιομηχανία του σχεδιάζει να κατασκευάσει τα νέα άρματα σε κάποια άλλη χώρα, ο κ. Πάπεργκερ απάντησε «ναι, είμαστε σε θέση να παράγουμε τα Panther στην Ουγγαρία». Απέφυγε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024