Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντέρμπι αποδείξεων για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Ντέρμπι αποδείξεων για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Παρά την έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός "καίγονται" για τη νίκη την Κυριακή

Ισως στο πιο αδιάφορο (βαθμολογικά) ντέρμπι «αιωνίων» των τελευταίων χρόνων Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πάνε με την ψυχολογία στα ύψη και θεωρούν ότι έχουν πολλά να κερδίσουν.

Μετά (και) την ήττα από τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έχει συμβιβαστεί οριστικά ότι δεν θα έχει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Στα νικητήρια σούτ του Γουόκαπ στο Περιστέρι και του Βεζένκοβ στη Ρόδο είχαν μειωθεί στο ελάχιστο οι πιθανότητες των Πράσινων να παίζουν για την πρωτιά στο κυριακάτικο ντέρμπι καθώς εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα τους αρκούσε μια νίκη με 3 πόντους για να το πετύχουν.

Απλά κουβαλώντας και μια ήττα από τον Αρη, από την πρεμιέρα μάλιστα περίμεναν ένα στραβοπάτημα του Ολυμπιακού το οποίο αποφεύχθηκε δύο φορές με buzzer beater σε Περιστέρι και Ρόδο.

Ηρθε και η 3η (στο πρωτάθλημα) ήττα του τριφυλιού στην Πυλαία και όλα τελείωσαν και τυπικά όσον αφορά την πρωτιά. Μάλιστα εάν ο Ολυμπιακός επικρατήσει την Κυριακή θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, πράγμα πρωτόγνωρο για την ιστορία των δύο ομάδων όσο αυτές βρίσκονταν αντίπαλες στους τελικούς πρωταθλήματος.

Και όμως σε ένα 100% αδιάφορο – βαθμολογικά – ντέρμπι και οι δύο ομάδες έχουν να κερδίσουν πράγματα και θα μπουν για το τζάμπολ με την ψυχολογία ανεβασμένη μετά τις σπουδαίες (για διαφορετικούς λόγους) εκτός έδρας νίκες τους σε Λιθουανία και Γαλλία.

Νίκη για το ηθικό

Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη έχει θετικό πρόσημο στην Ευρωλίγκα (2-1) και ξανακέρδισε εκτός έδρας μετά τον Νοέμβριο !  Με τη νίκη του επί της Βιλερμπάν να του προσφέρει την οριστική αποφυγή των δύο τελευταίων στη διοργάνωση (από εκεί δεν θα ξεκολλήσουν Αλμπα και Βιλερμπάν) και να του αφήνει ένα μικρό περιθώριο για λίγο μεγαλύτερη βαθμολογική άνοδο. Που όμως πολύ δύσκολα θα φτάσει  έως τη 14η θέση, την τελευταία που έχει έστω ένα μικρό όφελος από το sports pool της Ευρωλίγκα (της τάξεως των 150-200.000 ευρώ).

Οι Πράσινοι στοχεύουν στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα με τη νέα χρονιά μεν να είναι ο απόλυτος στόχος της επαναφοράς σε υψηλά επίπεδα αλλά θέλουν να παίξουν και τα ρέστα τους για το εφετινό πρωτάθλημα όσο και αν ο Ολυμπιακός έχει σημαντικό προβάδισμα (και αγωνιστικό πέραν από το αβαντάζ έδρας).

Η νίκη την Κυριακή είναι επιτακτική για τους Πράσινους πρώτον για να σπάσουν ένα ασύλληπτο (στην ιστορία των δύο ομάδων διαχρονικά) σερί νικών 12-0 που έχει χτίσει ο Ολυμπιακός και στη συνέχεια να πάνε και στο ΣΕΦ για τον αγώνα της Ευρωλίγκας στο τέλος του μήνα και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στα δύο κράς τεστ ενόψει των μελλοντικών τελικών του πρωταθλήματος.

Και χωρίς τον Σλούκα

Ο Ολυμπιακός έχοντας περάσει νικηφόρα από το Κάουνας (εκεί που θέλει να επιστρέψει σε δύο μήνες για να διεκδικήσει την Ευρωλίγκα) με το μεγάλο νικητήριο καλάθι του Βεζένκοβ στο φινάλε, έδειξε πως μπορεί να παίξει ομαδικά και χωρίς τον μίστερ…ασίστ του (Κώστας Σλούκας) ο οποίος θα λείψει και από το κυριακάτικο ντέρμπι.

Οι δύο ψηλοί των Ερυθρολεύκων (ο Μπολομπόϊ δεν έπαιξε λεπτό) μοίρασαν 11 ασίστ συνολικά τις μισές της ομάδας με τον Φάλ να κάνει ρεκόρ καριέρας (με 7) και τον Μπλάκ να ακολουθεί (με 4).

Μάλιστα εάν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια οι παίκτες του κόουτς Μπαρτζώκα, ο Φάλ θα τελείωνε με διψήφιο αριθμό ασίστ, δείγμα της τρομερής ικανότητάς του να γίνεται δημιουργικός από το low post και να μην είναι απλά ένας κλασικός ψηλός που απλά σκοράρει κάτω από το καλάθι ή μαζεύει ριμπάουντ.

Και ο Ολυμπιακός λοιπόν θέλει τη νίκη την Κυριακή αφ’ ενός για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του επί του «αιώνιου» αντιπάλου του αλλά και να κρατήσει ψηλά την ψυχολογία του.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024