Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρόνημα υψηλό για τον ΣΥΡΙΖΑ

Φρόνημα υψηλό για τον ΣΥΡΙΖΑ

Εν αναμονή πρωθυπουργός που αναλαμβάνει την ευθύνη δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

Αν o Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης, ο Αλέξης Τσίπρας είναι εν αναμονή Πρωθυπουργός που παίρνει την ευθύνη. Αυτό είναι το κλίμα σε όλα τα πατώματα της Κουμουνδούρου και στον απόηχο της 50λεπτης συνέντευξης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο δελτίο του Mega Channel. Eδώ το φρόνημα είναι «υψηλό» αφού εκτιμήθηκε πως η εν λόγω παρουσία- με υψηλή δε τηλεθέαση- ήταν και καλή και πειστική και κυρίως σε μια συγκυρία που όπως λένε οι επιτελικοί του ΣΥΡΙΖΑ «ο κόσμος μας ακούει».

Από τα ραντάρ τους δεν ξεφεύγουν οι νέες τάσεις των δημοσκοπήσεων και η απομείωση εκ νέου της επιρροής της ΝΔ.

Εδώ βλέπουν, τουλάχιστον τώρα εκτός από την οριστική απώλεια της αυτοδυναμίας για τον Μητσοτάκη, και μια μεγάλη δυνατότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιστρέψει πια τους πολιτικούς όρους και άρα η αλλαγή να είναι πλέον ρεαλιστικός στόχος.

«Πιστεύω ότι ο στόχος που έχουμε θέσει συλλογικά, να βγει πρώτος δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της απλής αναλογικής προκειμένου να έχουμε πολιτική αλλαγή, είναι ένας στόχος απολύτως εφικτός», είπε εξάλλου ο Τσίπρας στην συνέντευξή του η οποία σηματοδότησε και ένα νέο ύφος αλλά και σήμα προς το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Μετριοπάθεια

Εδώ μέλημα του Τσίπρα ήταν η μετριοπάθεια, ο ρεαλισμός, η δομική απομάγευση της κυβέρνησης στο πεδίο της διαχείρισης- εκεί που ως τώρα είχε το πολιτικό πλεονέκτημα. Στο πρώτο εγγράφεται η αυτοκριτική για τις κυβερνώσες ημέρες που δειλά καταγράφεται αλλά και οι χαμηλοί τόνοι στο πεδίο των προτάσεών. Για παράδειγμα, στο πεδίο της αποκρατικοποίησης του σκέλους των μεταφορών του ΟΣΕ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει για εκ νέου κρατικοποίησή του, αλλά για μια διαπραγμάτευση με τον ιταλικό παράγοντα για επενδύσεις 800 εκ. εκ νέου, και όπως αρχικώς είχε συμφωνηθεί.

Στα του ρεαλισμού, η γραμμή που έχει δοθεί είναι ο συγκερασμός προτάσεων αλλά και ελεγχόμενων ρήξεων που να καθιστούν διακριτά τα χαρακτηριστικά του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ. Στις δε αιχμές προσθέστε το αίτημα παραίτησης του κ. Ντογιάκου λόγω ασυμβίβαστου με την υπόθεση των ευθυνών του Υπουργείου- αφού εδώ ήταν μετακλητός ο γιος του, όπως τόνισε εκ νέου ο Τσίπρας αλλά και επαναλαμβάνουν τα στελέχη του.

Στον δε ρεαλισμό, πολλοί δίνουν έμφαση και στον τρόπο που απάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κρίση με τον Παύλο Πολάκη. Εδώ ο Τσίπρας είπε πως δεν θα υπάρξει ρεβανσισμός σε περίπτωση που επανέλθει ο ίδιος και το κόμμα του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μια αποστροφή που έχει την σημασία της στο τεντωμένο σχοινί της κρίσης των Τεμπών και του «κινδύνου για να παροχετευθεί η δυσαρέσκεια του κόσμου σε σχέδια χωρίς βάση», όπως λέει συντηρητικός αναλυτής που είδε με ενδιαφέρον την όλη παρουσία Τσίπρα.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024