Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι κερασιές άνθισαν δέκα μέρες νωρίτερα στο Τόκιο

Οι κερασιές άνθισαν δέκα μέρες νωρίτερα στο Τόκιο

Η περίφημη εποχή ανθοφορίας της κερασιάς στο Τόκιο, το αγαπημένο Cherry Blossom, έχει ξεκινήσει 10 ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο, χάρη στον ασυνήθιστα ζεστό καιρό που επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν στο Τόκιο για να ζήσουν την περίφημη εποχή των ανθισμένων κερασιών.

Η εποχή αυτή, γνωστή και ως «εποχή Σακούρα» (Sakura), βλέπει την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας να μεταμορφώνεται καθώς ανθίζουν τα άνθη των κερασιών της.

Σε γενικές γραμμές, η εποχή Σακούρα τείνει να ξεκινά στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου.

Αλλά φέτος ξεκίνησε 10 ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο – ισοφαρίζοντας ένα ρεκόρ πρώιμης έναρξης που έχει σημειωθεί μόνο δύο φορές στο παρελθόν.

Photo: Redd F / Unsplash

Οι ειδικοί λένε ότι η πρόωρη έναρξη είναι αποτέλεσμα του ασυνήθιστα θερμού καιρού, ο οποίος επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή.

Τα επίσημα ρεκόρ ανθοφορίας κερασιών του Τόκιο πάνε πίσω 70 χρόνια και τα ντελικάτα λευκά-ροζ λουλούδια εμφανίστηκαν ξανά τόσο νωρίς το 2021 και το 2020, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

Η εποχή ανθοφορίας της κερασιάς στην Ιαπωνία αναμένεται πυρετωδώς τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους επισκέπτες.

Και η ανακοίνωση της έναρξης της σεζόν στο Τόκιο ήταν θέμα σε μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και καλύφθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

Τα άνθη γιορτάζονται παραδοσιακά με Hanami, ή πάρτι χαλάρωσης, με πικνίκ – και μερικές φορές μεθυστικές γιορτές – που διοργανώνονται κάτω από τα δέντρα.

Τα πάρτι έπαυσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και οι τουρίστες που συνήθως κατακλύζουν τη χώρα για την εποχή κρατήθηκαν μακριά με αυστηρό κλείσιμο των συνόρων.

Τα σύνορα άνοιξαν ξανά τον περασμένο Οκτώβριο και τα πάρκα του Τόκιο ανακοίνωσαν ότι οι «θαυμαστές των ανθών» θα μπορούν να συγκεντρώνονται ελεύθερα για πρώτη φορά από το 2020.

Photo: Lika Watanabe / Unsplash

Η επίσημη εποχή της ανθοφορίας ξεκινά με τα πρώτα λουλούδια στο ιερό δέντρο Γιασουκούνι του Τόκιο.

Έτσι, όπως απαιτεί η παράδοση, ένας αξιωματούχος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ιαπωνίας στάθηκε ενώπιον των μέσων ενημέρωσης και των θεατών για να κάνει την ανακοίνωση.

«Σήμερα, στις 14 Μαρτίου, κηρύσσουμε την ανθοφορία Σακούρα στο Τόκιο» είπε, σε μια ανακοίνωση που έγινε έξι ημέρες νωρίτερα από πέρυσι.

«Είδαμε πολλές ζεστές ημέρες τον Μάρτιο» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Και πρόσθεσε: «Η κλιματική αλλαγή μπορεί επίσης να έχει παίξει ρόλο».

Δείτε το βίντεο


Τα άνθη της πανταχού παρούσας ποικιλίας somei-yoshino, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% των κερασιών που φυτεύονται στην Ιαπωνία, διαρκούν μόνο περίπου μια εβδομάδα και τείνουν να εμφανίζονται ταυτόχρονα σε μια δεδομένη περιοχή, επειδή τα δέντρα είναι κλώνοι ενός μόνο δείγματος.

«Συγχαρητήρια για την ανθοφορία!» φώναξε ένας θεατής μετά την επίσημη ανακοίνωση, για να τον χειροκροτήσουν με ενθουσιασμό.

Η άνοιξη έφτασε και στο Central Park

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024