Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Τα 6 σημάδια της πτώσης στην Αμερική

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Τα 6 σημάδια της πτώσης στην Αμερική

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ χάνουν την εύνοια των Αμερικανών.

Με τις προετοιμασίες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου να είναι πυρετώδεις, πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ βρίσκονται αντιμέτωποι με την αποκαθήλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ενώ πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ είχαν χάσει τη δημοτικότητά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απόφαση του Megxit, είχαν μετατραπεί στο αγαπημένο ζευγάρι των Αμερικανών.

Φαίνεται, όμως, ότι άρχισαν σταδικά να χάνουν και τη δική τους εύνοια. Κάτι που γίνεται όλο και πιο εμφανές όσο περνάει ο καιρός.

Από την εκρηκτική τους συνέντευξη στην Όπρα μέχρι το ντοκιμαντέρ τους για το Netflix και την αυτοβιογραφία «Spare», πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ φαίνεται να χάνουν διαρκώς έδαφος.

Το κλίμα φαίνεται να άλλαξε μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και τις non stop επιθέσεις τους στη βασιλική οικογένεια.

Η πτώση δημοτικότητας

Αν και πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς, τα τελευταία χρόνια βλέπουν τη δημοτικότητά τους να βυθίζεται.

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε θετική βαθμολογία 51% πριν από το περίφημο Megxit. Ποσοστό που μειώθηκε σε 20% και ακόμα περισσότερο μετά τη συνέντευξή τους στην Όπρα.

Ανάλογο πλήγμα έχει δεχτεί και η δημοτικότητα της Μέγκαν Μαρκλ. Από το θετικό ποσοστό 20% τον Νοέμβριο του 2019, έφτασε το -11% τον Ιανουάριο του 2020. Τώρα μάλιστα βρίσκεται στο -46%.

Η πτώση της δημοτικότητας του ζευγαριού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι τέτοια που τους ξεπερνά και ο πρίγκιπας Άντριου.

Η γελοιοποίηση στο South Park

Το λαμπερό ζευγάρι βρίσκεται πλέον διαρκώς στο στόχαστρο, με τελευταίο επεισόδιο τον χλευασμό τους απο τη δημοφιλή σειρά «South Park».

Ο «φανταστικός πρίγκιπας και η πριγκίπισσα» στην «παγκόσμια περιοδεία ιδιωτικότητάς τους» ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Οι δημιουργοί της σειράς Trey Parker και Matt Stone αποφάσισαν να τους διακωμωδήσουν χωρίς να δείξουν έλεος, με τις σπόντες για το ζευγάρι να συγκλονίζουν τη Μέγκαν Μαρκλ.

Η γελοιοποίησή τους φέρεται να αναστάτωσε τη Μέγκαν Μαρκλ που αρνήθηκε να παρακολουθήσει το επεισόδιο.

Στο στόχαστρο Αμερικανών παρουσιαστών

Μέχρι πρότινος, πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ είχαν να αντιμετωπίσουν κατά κύριο λόγο τον έντονα επικριτικό Piers Morgan. Μια τάση που πλέον εξαπλώνεται και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Αμερικανίδα παρουσιάστρια Megyn Kelly έχει ασκήσει έντονη κριτική στο ζευγάρι, υποστηρίζοντας πως ο λόγος που ο πρίγκιπας Χάρι έγραψε το «Spare» ήταν η ανησυχητική οικονομική τους κατάσταση.

Θέλοντας να τους χτυπήσει ακόμα περισσότερο, σημείωσε ότι η Μέγκαν Μαρκλ κατέληξε με τον «φτωχό πρίγκιπα». Αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι θα ήθελε να ανταλλάξει τον πρίγκιπα Χάρι.

Συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική της, τους χαρακτήρισε αξιολύπητους και εθισμένους στο χρήμα και τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι επιθέσεις μέσω «Spare» και Netflix

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν ανοίξει πόλεμο στα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Η συνέντευξη στην Όπρα, το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix, η αυτοβιογραφία «Spare». Κάθε τους κίνηση μεγαλώνει το χάσμα με τη βασιλική οικογένεια.

Ο μικρότερος γιος της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα υποστήριξε πως ο Κάρολος και ο Γουίλιαμ συνωμοτούν εναντίον του. Αποκάλυψε μάλιστα ιδιωτικές τους συνομιλίες, ενώ δεν άφησε εκτός σχολιασμού και την εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ.

Μετά τις κατηγορίες του ζευγαριού, ο βασιλιάς Κάρολος αποφάσισε να τους κάνει έξωση από το Frogmore Cottage. Μια ενέργεια που επικροτήθηκε από τους Βρετανούς.

Και ενώ ο πρίγκιπας Χάρι θεωρούνταν πάντα ο αγαπημένος πρίγκιπας, οι ισχυρισμοί εναντίον μελών της οικογένειάς του φαίνεται ότι εξόργισαν πολλούς Αμερικανούς.

Στο στόχαστρο των celebrities

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει, με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ να γίνονται στόχος και για τους celebrities.

Ο Chris Rock έβαλε στο στόχαστο το ζευγάρι κατά τη διάρκεια του νέου του κωμικού αφιερώματος «Selective Outrage», χλευάζοντας τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ.

Επικριτική με τη Μέγκαν Μαρκλ και η ηθοποιός Rebel Wilson. Η Μέγκαν Μαρκλ, όπως ανέφερε, δεν είναι τόσο «φυσικά ζεστή» όσο ο πρίγκιπας Χάρι. Για τον Χάρι είχε να πει μόνο τα καλύτερα, υποστηρίζοντας πως ήταν απλά υπέροχος.

Η απουσία στα Όσκαρ

Θέλοντας ενδεχομένως να αποφύγουν την αρνητική δημοσιότητα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επέλεξαν να λάμψουν δια της απουσίας τους από τη φετινή απονομή των Όσκαρ.

Δεν θα είχε κανένα νόημα η παρουσία τους εκεί σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα δημοσίων σχέσεων. Αν και έχουν επιλέξει και πιο περίεργα πράγματα το τελευταίο διάστημα, αποφάσισαν να σνομπάρουν τα βραβεία Όσκαρ.

Μόνο τρεις λόγοι θα τους έκαναν να εμφανιστούν. Είτε επειδή θα ήταν υποψήφιοι, είτε για να κάνουν networking είτε για να διαφημίσουν κάποιο project τους. Δεν συνέτρεχε κανένας από αυτούς, οπότε η απουσία τους κρίθηκε δικαιολογημένη.

Δεν είναι πια στο απυρόβλητο

Και ενώ μέχρι πρότινος ήταν ένα από τα αγαπημένα ζευγάρια, ο κόσμος έχει αρχίσει να αλλάζει γνώμη. Μετά τη διακωμώδησή τους από το «South Park» γίνεται πια εμφανές πως πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ δεν βρίσκονται πια στο απυρόβλητο.

Έγινε το πρώτο βήμα, καθώς πρόκειται για μια εκπομπή που έχει καθιερωθεί να λέει αυτά που σκέφτονται όλοι αλλά κανείς δεν τολμά να πει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η αντιμετώπισή τους στη στέψη του βασιλιά Καρόλου, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα επιλέξουν να κρατηθούν μακριά τους. Φοβούνται όλοι πώς θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε συνομιλία τους για κάποιο μελλοντικό… ξεπούλημα στιγμών τους. Και δεν είναι κανείς διατεθειμένος να πέσει στην παγίδα τους.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024