Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Προς επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πριν τις εκλογές

Τουρκία: Προς επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πριν τις εκλογές

Η ένταξη της Σουηδίας αναμένεται να καθυστερήσει κι άλλο

Την έγκρισή της για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στο Reuters.

Μάλιστα, αποκάλυψαν πως η επικύρωση θα γίνει πριν κλείσει το τουρκικό κοινοβούλιο στα μέσα Απριλίου, για τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

Αυτήν την εβδομάδα, ο Φινλανδός πρόεδρος, Σάουλι Νιινίστο αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία, για να συζητήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην Ευρωατλαντική συμμαχία, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι διμερείς σχέσεις και η αίτηση ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα συζητηθούν στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη».

Την ίδια ώρα, απογοήτευση εκδηλώνει η Σουηδία, καθώς η δική της ενταξιακή διαδικασία φαίνεται να καθυστερεί. Χθες, ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον ανακοίνωσε ότι η Σουηδία αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσει μία παρατεταμένη αναμονή.

Η Τουρκία κατηγορεί και τα δύο έθνη, αλλά ιδιαίτερα τη Σουηδία, ότι είναι πολύ «ήπιες» απέναντι σε ομάδες που θεωρεί ότι είναι τρομοκρατικές οργανώσεις ή υπαρξιακές απειλές για την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων.

Από τότε που ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία τον Μάιο του περασμένου έτους, η Φινλανδία και η Σουηδία τόνισαν σταθερά ότι θα γίνουν μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας την ίδια στιγμή «χέρι με χέρι».

Τώρα, ο Κρίστερσον δήλωσε πως δεν αποκλείεται Σουηδία και Φινλανδία να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ σε διαφορετικά στάδια.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024