Η αυτοδυναμία και πόσο είναι εφικτή
Τα γεγονότα όμως άλλαξαν τους συσχετισμούς και τώρα στο γαλάζιο στρατόπεδο περιμένουν τις επόμενες δημοσκοπήσεις
Μήπως οι τελευταίες εξελίξεις έχουν «κάψει» οριστικά το σενάριο της αυτοδυναμίας που φάνταζε πολύ πιθανό πριν από την τραγωδία; Ή μπορεί η αυτοδυναμία να ανακτηθεί;
Αυτά τα ερωτήματα, ακούς συνεχώς να διατυπώνονται από βουλευτές της ΝΔ που προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις δημοσκοπήσεις οι οποίες έως τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης.
«Πριν από την σύγκρουση των τρένων και τους 57 νεκρούς, λένε, η Νέα Δημοκρατία κρατούσε μια ικανοποιητική διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ από 4-5 μονάδες και πάνω, αλλά και ένα ποσοστό που θα κινούταν για το κυβερνών κόμμα στα επίπεδα του 32% – 35%, σίγουρα πάνω από 30% και πιο κοντά στο 37% της αυτοδυναμίας με την ενισχυμένη αναλογική.»
» Όλο αυτό το διάστημα (πριν από την τραγωδία) στο Μαξίμου δούλευαν το σενάριο του ισχυρού ποσοστού την πρώτη Κυριακή, ώστε στις δεύτερες κάλπες να πιάσουν ένα ποσοστό κοντά στο 37% και είτε να είναι αυτοδύναμη η ΝΔ είτε να χρειαζόταν ελάχιστους βουλευτές ώστε να πιάσει τους 151.» εξηγεί ο ΒΗΜΑτοδότης.
Τα γεγονότα όμως άλλαξαν τους συσχετισμούς και τώρα στο γαλάζιο στρατόπεδο περιμένουν τις επόμενες δημοσκοπήσεις ώστε να χτίσουν πάνω σε αυτές την στρατηγική τους, καταλήγει.
- Ρόδος: 45χρονος προσπάθησε να ρίξει αυτοκίνητο με τη εν διαστάσει σύζυγο και το παιδί του σε γκρεμό
- ΠΑΟΚ: Συνάντηση Σαββίδη – Λουτσέσκου για το μέλλον
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΕ’)
- Κίνηση στους δρόμους: Ντελαπάρισε φορτηγό στη Βουλιαγμένη – Σημειωτόν τα αυτοκίνητα στο λεκανοπέδιο
- «Απαγορευμένη σεξουαλική επιθυμία» – Οι ιδιωτικές επιστολές του Λέοναρντ Μπερνστάιν και του μέντορά του
- Η νέα εποχή στην οικιακή φροντίδα είναι πιο λεπτή και εύχρηστη από ποτέ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (28/4): Πού θα δείτε τα ματς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα play offs της Euroleague
- Κέρκυρα: Στο νοσοκομείο μητέρα και γιος – Τους παρέσυρε αυτοκίνητο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442