Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός αλλάζει πίστα, όχι μέθοδο

Ο Ολυμπιακός αλλάζει πίστα, όχι μέθοδο

Το παράδειγμα του Ολυμπιακού μοιάζει με το πιο πειστικό intro για όσα έρχονται στα playoffs της Super League

Πολυθρόνα για τέσσερις λοιπόν η μάχη τίτλου της Super League. Και το ενδιαφέρον λογικά πολύ μεγάλο με θέα στα playoffs. Φαίνεται αυτό πια ακόμη και στις λεπτομέρειες: για παράδειγμα στο πόσο συζητήθηκε η χθεσινή κλήρωση του προγράμματος των δέκα αγωνιστικών.

Έψαξαν αρκετοί να βρουν «νικητές» και «ηττημένους» μέσα από μια ηλεκτρονική διαδικασία που σχημάτισε τα τέσσερα μονοπάτια. Μπήκαν μάλιστα στον πειρασμό για πρώιμους υπολογισμούς αφήνοντας στην άκρη την ουσία αυτού του «μίνι πρωταθλήματος»: Το γεγονός ότι δεν μπορείς να σκέφτεσαι δύο βήματα μακριά, πριν κάνεις το πρώτο.

Φυσικά και έχει σημασία να μπορείς να διαβάσεις σωστά τον «χάρτη» ειδικά σε ένα τουρνουά που κόβεται στα «τέσσερα» (εθνική διακοπή μετά την πρώτη αγωνιστική, μια διαβολοβδομάδα με τρία παιχνίδια πριν το Πάσχα, πέντε συνεχόμενα ως το φινάλε Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή και έπειτα από μια γεμάτη εβδομάδα το φινάλε). Σημασία για τους προπονητές, τον κύκλο και την ένταση των προγραμμάτων προπόνησης, το rotation που θα είναι απαραίτητο και συνολικά την διαχείριση του βάθους των ρόστερ. Αυτές όμως είναι τεχνικές λεπτομέρειες που δεν αλλοιώνουν την μια και μοναδική μέθοδο για να κάνεις τη δουλειά.

Πάντα το επόμενο παιχνίδι

Το παράδειγμα του Ολυμπιακού είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον μέσα στη σεζόν. Διότι οι Πειραιώτες διεκδικούν τις πιθανότητες τους, μην έχοντας καταφέρει εδώ και μήνες να βρεθούν έστω μια στιγμή όχι στην κορυφή, αλλά στην δεύτερη θέση του πίνακα. Αντιμετωπίζουν αυτή τη πραγματικότητα με ψυχραιμία. Και με τον πιο απλοϊκό τρόπο που μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δίχως να κοιτούν μακρύτερα από το επόμενο παιχνίδι. Ενίοτε δίχως να κοιτάζουν και τον βαθμολογικό πίνακα.

Με αυτόν τον τρόπο άντεξαν στο -12 με το τέλος του πρώτου γύρου. Με αυτόν έφτασαν στο -5 στο φινάλε του δεύτερου. Με αυτόν θα πρέπει να συνεχίσουν. Έχουν ευκαιρία λέει να μειώσουν και άλλο την απόσταση από την κορυφή άμεσα μιας και η 1η αγωνιστική έφερε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός στο τραπέζι. Σωστά. Μόνο που για να διαπραγματευτούν αυτή την ιστορία θα πρέπει πριν να έχουν περάσει από τον Βόλο που με τη σειρά του ψάχνει στα playoffs τον τρόπο για να προσπεράσει τον Άρη και να του αρπάξει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.  Και μάλιστα δίχως Χουάνγκ, Μπιέλ, Εμβιλά…

Έχει ενδιαφέρον να θυμηθεί κανείς πως ο Ολυμπιακός έχασε τις προηγούμενες ευκαιρίες του να πλησιάσει ψηλότερα στον πίνακα. Στα Γιάννενα όταν το υπέρ του 2-0 στο 64΄ έγινε 2-2. Στο Περιστέρι όταν το υπέρ του 1-0 στο 64΄έγινε 1-1. Ακόμη και στο «Βικελίδης» στον πρώτο γύρο όταν το υπέρ του 1-0 ως το 76΄ έγινε 1-2, ή πιο πριν στο Φάληρο με τον Βόλο και εκείνο το μονότερμα που ολοκληρώθηκε με 1-1. Τέσσερα ματς που οι Ερυθρόλευκοι πήγαν για δώδεκα και βρέθηκαν μόλις με τρεις βαθμούς στο σακούλι τους.

Οι κρίσιμοι βαθμοί

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο τίτλος θα κριθεί στα ντέρμπι. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει πριν να συμβεί κάτι άλλο. Ένας «διαγωνισμός» των τεσσάρων στη συγκομιδή βαθμών κόντρα στον Άρη και τον Βόλο που έχουν τον δικό τους μεγάλο στόχο σε αυτή την κούρσα. Είναι 12 βαθμοί αυτά τα ματς, όταν στην κανονική διάρκεια οι αναμετρήσεις ανάμεσα στους τέσσερις έφεραν τον ΠΑΟΚ με τον καλύτερο λογαριασμό στο φινάλε αλλά μόλις με 10 κερδισμένους στο μάξιμουμ των 18. Ο Παναθηναϊκός είχε 8/18, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ 7/18.

Δεν χρειάζεσαι γυάλινη σφαίρα για να υποθέσεις πως και αυτή τη φορά οι βαθμοί κάπως έτσι θα μοιραστούν με εκείνους που θα περάσουν το 50% της απορρόφησης να έχουν και τον πρώτο λόγο. Δεν χρειάζεται όμως και μεγάλη σκέψη για να αντιληφθείς πως ο Δικέφαλος του Βορρά με τα καλύτερα αποτελέσματα από όλους στα ντέρμπι δεν είναι πρώτος, αλλά τέταρτος…

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024