Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Διασκεδάσατε; Σχεδόν!»: Μια ιστορία αμήχανων συνεντεύξεων στο κόκκινο χαλί

«Διασκεδάσατε; Σχεδόν!»: Μια ιστορία αμήχανων συνεντεύξεων στο κόκκινο χαλί

H άβολη αλλά κάπως διασκεδαστική συζήτηση της Άσλεϊ Γκράχαμ και του Χιου Γκραντ στα Όσκαρ του 2023 έφερε στο μυαλό κι άλλες ιστορίες από σταρ που βρήκαν τις ερωτήσεις δημοσιογράφων να είναι ενοχλητικές.

Θα έχετε δει το βίντεο από τα Όσκαρ, σίγουρα, μέχρι τώρα. Ο Γκραντ στέκεται στο χαλί με τα χέρια στους γοφούς του, μοιάζοντας περισσότερο με εξοργισμένο διευθυντή τράπεζας παρά με σταρ του κινηματογράφου, και μόλις και μετά βίας ανέχεται την ομοβροντία από ερωτήσεις που του εκτοξεύει η οικοδέσποινα Άσλεϊ Γκράχαμ.

«Τι σας κάνει πιο πολύ χαρούμενο όταν έρχεστε στα Όσκαρ;» ρωτάει. Περνούν επτά ολόκληρα δευτερόλεπτα, γεμάτα σιωπές και ουρλιαχτά, προτού ο Γκραντ καταλήξει τελικά σε ένα μη δεσμευτικό «Είναι συναρπαστικό». Αλλά τα χειρότερα έρχονται.

Δείτε το βίντεο

Έχει πλάκα πάντως

Τελικά ο Γκραντ περιγράφει αδέξια «It’s Vanity Fair», κάνοντας λογοπαίγνιο με το πάρτι του περιοδικού Vanity Fair, που παραδοσιακά γίνεται μετά την απονομή και με την κυριολεξία της φράσης που σημαίνει την «επιδεικτική επιπολαιότητα».

Αλλά η Γκράχαμ, λανθασμένα, αρχίζει να μιλάει για το Vanity Fair (το περιοδικό) και το πάρτι του. Εύκολο λάθος, δεδομένης της συγκυρίας, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Χιου Γκραντ να την κοιτάξει κοφτερά. Η συνέντευξη συνεχίστηκε κολυμπώντας στα ίδια ρηχά νερά. Ανυπομονείτε να δείτε κάποιον νικητή; «Κανένας συγκεκριμένος». Τι φοράτε; «Το κοστούμι μου». Ποιος είναι ο σχεδιαστής; «Δεν θυμάμαι;». Ήταν διασκεδαστικό να είστε στην ταινία Glass Onion; «Με το ζόρι ήμουν. Έπαιξα μόλις τρία λεπτά». Ναι, αλλά το διασκεδάσατε; «Σχεδόν».

Και τότε τελικά, ευτυχώς, οι δυο τους χώρισαν.

Και ακολούθησε ο γνωστός διχασμός

Η αντίδραση στο βίντεο φαίνεται να έχει διχάσει τους ανθρώπους (αλίμονο!). Υπάρχουν εκείνοι που αποκάλεσαν τον Χιου Γκραντ γκρινιάρη και αγενή και τον κατηγόρησαν ότι δεν μπήκε στο πνεύμα της διαδικασίας. Και έπειτα – αυτό μπορεί να είναι μια υπερβολική γενίκευση – υπάρχουν οι Βρετανοί.

Οι απολογητές του Γκραντ, δεν είδαν αγένεια στη συνάντηση. Είδαν αμηχανία, αυτοσυνειδησία για όλα τα τεχνάσματα της βραδιάς, και ίσως μια δόση ήπιας αυτοαποστροφής για το γεγονός ότι συμμετείχε εξ αρχής (κάτι δικά του).

Ίδια περίπτωση με τον Ρόμπερτ Σμιθ τωνCure στο Rock and Roll Hall of Fame, όταν στο κόκκινο χαλί τον υποδέχτηκε μία παρουσιάστρια φωνάζοντας σε πολλά ντεσιμπέλ: «Είστε τόσο ενθουσιασμένος όσο εγώ;» και ο Σμιθ απάντησε: «Απ’ ό,τι ακούγεται, όχι».

Ο Σμιθ πήρε άφεση αμαρτιών γι’ αυτό, φυσικά, λόγω του ποιος είναι. Είναι μια σκοτεινή και μυστηριώδης φιγούρα που κάποτε έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο The Drowning Man, οπότε θα ήταν περίεργο να αρχίσει να χοροπηδάει και να ουρλιάζει από ενθουσιασμό. Εν τω μεταξύ, ο Χιου Γκραντ έπαιξε στο «Παντρεμένος με τη Μαφία», οπότε πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά για να κερδίσει το ρόλο του αγροίκου.

Δείτε το βίντεο

Χορός αμήχανος στιγμών στο κόκκινο χαλί

Τουλάχιστον η Άσλεϊ Γκράχαμ έκανε απλώς τη δουλειά της. Έβαλε όριο, ήταν γλυκιά. Άλλοι οικοδεσπότες του κόκκινου χαλιού ήταν πιο θρασείς ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με διασημότητες.

Όπως η Νάνσι Ο’Ντελ, για παράδειγμα, η οποία για κάποιο λόγο αποφάσισε να πλησιάσει την Τέιλορ Σουίφτ στο κόκκινο χαλί των Grammy του 2015 και ουσιαστικά τη ρώτησε αν ανυπομονεί να κάνει σεξ με πολλούς άνδρες μετά την τελετή.

«Θα γυρίσεις σπίτι σου με κάτι περισσότερο από ένα τρόπαιο ίσως απόψε» λέει η Ο’Ντελ, κοιτάζοντας την Σουίφτ από πάνω μέχρι κάτω. «Νομίζω ότι θα έχεις πολλούς άντρες». Προς τιμήν της η Σουίφτ, κατάφερε να απαντήσει με μια παγωμένη ατάκα: «Δεν θα πάω σπίτι με κανέναν άντρα απόψε».

Δείτε το βίντεο

Ομοίως, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με το δίδυμο μητέρας και κόρης Μέλανι Γκρίφιθ και Ντακότα Τζόνσον στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, η παρουσιάστρια του ABC, η Λάρα Σπένσερ, ανέλαβε να πιέσει την Γκρίφιθ ως προς το γιατί δεν έχει δει ποτέ καμία από τις σεξουαλικά σαφείς BDSM ταινίες «50 Shades» της κόρης της, Τζόνσον.

«Δεν νομίζω ότι μπορώ. Νομίζω ότι θα ήταν παράξενο», απαντά η Γκρίφιθ, εμφανώς σφιγμένη, καθώς η Σπένσερ προσπαθεί να εξηγήσει πόσο καυτές είναι κάποιες από τις σκηνές.

Δείτε το βίντεο

Καλέ, πάμε καλά;

Πολλά από τα περίεργα στο κόκκινο χαλί μπορούν να αποδοθούν στην απλή υπερβολή. Όταν η Μία Γκοθ περπάτησε στο κόκκινο χαλί στο περσινό φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο, βρέθηκε να σέρνεται ανάμεσα σε δύο αντίθετες δυνάμεις – μία συνεντευξιαζόμενη που ήθελε περισσότερο χρόνο από ό,τι μπορούσε να δώσει, και έναν δημοσιογράφο που ήθελε να την σπρώξει στο χαλί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το αποτέλεσμα, στο οποίο η Γκοθ κλήθηκε να «μας μιλήσει για την ταινία», ήταν να απομακρυνθεί γρήγορα, χαιρετώντας και ζητώντας συγγνώμη –κάτι που είναι μάλλον ενδεικτικό πολλών εμπειριών που βιώνουν οι ηθοποιοί στο κόκκινο χαλί. Όχι ότι αυτό εμπόδισε τον δημοσιογράφο να ξεφυσήσει: «Αυτό ήταν πολύ περίεργο» μόλις έφυγε.

Αλλά αυτά τα παραδείγματα δεν μετράνε πια, γιατί κανένα από αυτά δεν ξεπέρασε έστω και λίγο την γκρινιάρικη στόφα του Χιου Γκραντ.

Από σήμερα και στο εξής, η φήμη του Χιου Γκραντ στο κόκκινο χαλί (στο σαμπανιζέ, δηλαδή) θα τον ακολουθεί.

Δείτε το βίντεο

*Με στοιχεία από theguardian.com 

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024