Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ για δημόσια νοσοκομεία: «Απαράδεκτη και παράνομη η ανάθεση διακομιδών σε ιδιωτικά ασθενοφόρα»

ΠΟΕΔΗΝ για δημόσια νοσοκομεία: «Απαράδεκτη και παράνομη η ανάθεση διακομιδών σε ιδιωτικά ασθενοφόρα»

Η Ομοσπονδία καλεί το υπουργείο Υγείας να σταματήσει άμεσα τις παράνομες αναθέσεις

«Απαράδεκτη και παράνομη» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) «την ανάθεση διακομιδών από τα νοσοκομεία σε ιδιωτικά ασθενοφόρα» και καλεί το υπουργείο Υγείας να σταματήσει άμεσα αυτές τις «παράνομες αναθέσεις» και να ενισχύσει τα νοσοκομεία με πληρώματα ασθενοφόρων.

«Το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία με απευθείας αναθέσεις, εκχωρούν τις δευτερογενείς διακομιδές των νοσοκομείων σε ιδιωτικά ασθενοφόρα έναντι αδράς αμοιβής και με κρυφές χρεώσεις για τους διακομιζόμενους ασθενείς», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνει ότι «εταιρείες με ιδιωτικά ασθενοφόρα υπογράφουν σύμβαση ανάθεσης διακομιδών παράνομα με τα νοσοκομεία αφού δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που να το επιτρέπει».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, άδειες για ιδιωτικά ασθενοφόρα έχουν μόνο οι ιδιωτικές κλινικές και οι ασφαλιστικές εταιρείες για την διακομιδή συμβεβλημένων ασθενών. «Εκμεταλλευόμενες όμως το κενό νόμου επινοικιάζουν τα ασθενοφόρα σε εταιρείες οι οποίες υπογράφουν συμβάσεις με νοσοκομεία για διακομιδές όλων των περιπτώσεων ασθενών που ουδεμία σχέση έχουν με τις ασφαλιστικές εταιρείες ή κλινικές.

Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, τα Δημόσια Νοσοκομεία να συνάπτουν συμβάσεις με εταιρείες που λειτουργούν παρανόμως; Τα παράνομα ιδιωτικά ασθενοφόρα, λειτουργούν χωρίς κανένα έλεγχο, κανείς δεν γνωρίζει εάν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, εάν στελεχώνονται με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο πλήρωμα ασθενοφόρων», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Only in

Εργασία: 3+1 τρόποι να δίνουμε νόημα στη δουλειά μας

Κινητήριος δύναμη είναι η καλλιέργεια πνεύματος αυθεντικής περιέργειας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023