Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυο λόγια για τον κορυφαίο παίκτη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι

Δυο λόγια για τον κορυφαίο παίκτη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι

Ο Ουσεϊνού Μπα έκανε εξαιρετική εμφάνιση και ήταν ηγέτης στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, βοηθώντας σημαντικά και τον Ντόι

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, πετυχαίνοντας στο πιο κρίσιμο σημείο την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα.

Αυτή η νίκη των πρωταθλητών στην έδρα της ΑΕΚ με 3-1 ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική και διαμορφώνει νέα δεδομένα στα πλέι οφ για την «μάχη» του τίτλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το μεγάλο τρίποντο στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και τώρα όλα είναι ανοιχτά, με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο στο μίνι – πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών.

Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» την ΑΕΚ στην κόντρα και έβγαλε νοκ άουτ την Ένωση που δεν μπόρεσε να βρει καμιά απάντηση στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού στις φάσεις των τριών γκολ αλλά και στην μεγάλη ευκαιρία του Μπακαμπού στο πρώτο μέρος, όταν το ματς ήταν στο 0-0.

Πάμε όμως να πούμε δυο λόγια για τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας του λιμανιού στο χθεσινό παιχνίδι και πώς επηρέασε η απόδοσή του την έκβαση της αναμέτρησης.

Κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο χθεσινό ντέρμπι, ο Ουσεϊνού Μπα.

Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός των πειραιωτών έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και δεν χωρά αμφιβολία πως η συμβολή του στην επικράτηση των πρωταθλητών ήταν τεράστια.

Έβγαλε ηγετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του ο Αφρικανός στόπερ και το κυριότερο απέφυγε τα λάθη.

Ήταν ο «πύργος» πάνω στον οποίο ο Ολυμπιακός «έχτισε» τον θρίαμβο στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπα κάνει τόσο καλό παιχνίδι.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις όμως είχε αδικήσει ο ίδιος με κάποιο λάθη στο φινάλε αγώνων, την πολύ καλή προσπάθειά του.

Λάθη που είχαν να κάνουν με έλλειψη συγκέντρωσης.

Αυτή την φορά όμως ήταν αλάνθαστος και είχε τον ρόλο του ηγέτη στην άμυνα των πρωταθλητών.

Υπήρξαν φάσεις που έδιωξε με κεφαλιές, σε άλλες επιθέσεις της Ένωσης φρόντισε να απομακρύνει σωστά με τα πόδια ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως είχε καλή συνεργασία με τον Ντόι.

Για να είμαστε ακριβείς, ο Μπα ηγήθηκε της αμυντικής προσπάθειας των ερυθρόλευκων και ο Ντόι πήρε «πόντους» και καλή ψυχολογία βλέποντας τον συμπαίκτη του να έχει εξαιρετική εικόνα.

Γιατί καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι όλα μετράνε σ’ ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και κάθε ομάδα θέλει να έχει στόπερ με την απόδοση που είχε χθες ο Σενεγαλέζος.

Αν πριν από το ντέρμπι ζητούσε κάποιος από τον Μίτσελ να περιγράψει την εικόνα που θα ήθελε να έχει ο Μπα στο ντέρμπι, είναι βέβαιο πως αυτό ακριβώς που παρουσίασε ο Σενεγαλέζος θα είχε στο μυαλό του ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Μπα, ο οποίος είχε μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του στο παιχνίδι με την Λαμία στο Καραϊσκάκη και η απουσία του κόστισε στους πειραιώτες.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024