Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Η χώρα θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Ανδρουλάκης: Η χώρα θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του τόνισε ότι η χώρα θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

«Η χώρα θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές, το θέμα είναι να έχει τη σωστή κυβέρνηση, ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης τα περί ακυβερνησίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει τις κυβερνήσεις συνεργασίας, διότι, όπως είπε, «είναι εμπόδιο στην αλαζονεία των ισχυρών», αλλά ξεκαθάρισε πως εννοεί τις προγραμματικές συνεργασίες, με βάση και την ευρωπαϊκή εμπειρία.

« Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε «επιτελικό κράτος» και αποδείχθηκε ότι είναι μία από τα ίδια»

Σε ερώτηση αν η ακυβερνησία είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στη χώρα ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως το χειρότερο είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα και σημείωσε: «Να έχουμε, δυστυχώς, κυβερνώντες οι οποίοι δεν θέλουν να αλλάξουν τη χώρα. Δεν θέλουν να φτιάξουν ένα κράτος αξιοκρατίας, υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, διότι απλά δεν θέλουν να αλλάξουν οι ίδιοι νοοτροπία και αντίληψη για την πολιτική.

Δηλαδή, αν θεωρήσουμε ότι το χθες είναι η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι και η ατιμωρησία, τι από όλα αυτά δεν αντιμετωπίζει καθημερινά ο πολίτης; Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε «επιτελικό κράτος» και αποδείχθηκε ότι είναι μία από τα ίδια, από αυτά τα οποία οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Οργανισμοί των «δικών μας παιδιών», που τα χρησιμοποιούν για υπογραφές για να παίρνουν κάποιοι τα έργα και τα έργα αυτά να μην υλοποιούνται».

«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι εμπόδιο στην αλαζονεία των ισχυρών»

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε με νόημα «τι σημαίνει κυβέρνηση συνεργασίας; Σημαίνει κάθονται τρεις άνθρωποι σε ένα τραπέζι και μοιράζουν υπουργεία στους εκλεκτούς και στους φίλους τους; Όχι!» και περιέγραψε την ευρωπαϊκή εμπειρία καθώς ζητούμενο είναι τι κυβέρνηση θα υπάρξει.

«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι εμπόδιο στην αλαζονεία των ισχυρών. Υπάρχουν αντίβαρα και δεν μπορεί ένας Πρωθυπουργός να κάνει ό,τι θέλει με τους κολλητούς του» ανέφερε προσθέτοντας πως «η χώρα για να αλλάξει χρειάζεται μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στους θεσμούς. Σεβασμό στη Δικαιοσύνη, σεβασμό στους θεσμούς και πάνω απ’ όλα σεβασμό στον άνθρωπο και στον πολίτη. Εκπροσωπώ μία αλλαγή, που έχει τον άνθρωπο και τον πολίτη στο επίκεντρο».

Για το δυστύχημα των Τεμπών

Αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καταλόγισε ευθύνες στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Δεν μπορεί μία σύμβαση που έχει υπογραφεί το 2014, που η ανάδοχη κοινοπραξία λέει πώς ότι κι αν συμβεί, με τα όποια εμπόδια, σε δύο χρόνια έχουμε τηλεματική, ώστε ακόμα και όταν συμβαίνει το ανθρώπινο λάθος να μην οδηγούμαστε σε τραγικά δυστυχήματα, όπως αυτό στα Τέμπη, που θρηνήσαμε 57 συνανθρώπους μας, το έργο αυτό μετά από 9 χρόνια να μην έχει ολοκληρωθεί. Να έχει φτάσει από τα 41 εκατομμύρια ευρώ τα 54 εκατομμύρια ευρώ και όλοι αυτοί οι κύριοι να είναι στις θέσεις τους. Και να μην έχει κινηθεί ο εισαγγελέας, όταν αυτά που λέμε είναι από πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλουμε να την αλλάξουμε; Αυτό είναι το ζήτημα για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Και Ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης τους φόβους περί ακυβερνησίας. Η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση. Το θέμα είναι να έχει τη σωστή κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι τι κυβέρνηση θα είναι. Θα είναι μία κυβέρνηση που θα κάνει κουμάντο ο κολλητός του Τσίπρα, ο Παππάς, που τον καταδικάζει το ειδικό δικαστήριο και τον βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια; Σαν να λέει έχω γραμμένη τη δικαιοσύνη, στον ανώτατο βαθμό, στα παλιά μου τα παπούτσια; Αυτή είναι η νέα κουλτούρα; Ή ο κ. Μητσοτάκης που είχε έναν ανιψιό «αντ’ αυτού» στις υποκλοπές, στις υπογραφές των υπουργείων, όποιος ήθελε έπρεπε να βρει το Δημητριάδη. Εγώ εκπροσωπώ μία αλλαγή που έχει τον άνθρωπο και τον πολίτη στο επίκεντρο».

Ανδρουλάκης: «Εγώ δεν πρόκειται να βάλω κανένα νερό στο κρασί μου»

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να «βάλει νεκρό στο κρασί του» προκειμένου να υπάρξουν κυβερνητικές συνεργασίες, απάντησε:»Εγώ δεν πρόκειται να βάλω κανένα νερό στο κρασί μου γιατί το κρασί μου δεν είναι ξινό, όπως είναι των δύο που έχουν κριθεί 4,5 χρόνια ο ένας και 4 ο άλλος. Εχει ξινίσει το κρασί τους. Είναι το κρασί οδηγεί μία χώρα να είναι πραγματικά βουτηγμένη στο χθες και στην ανυποληψία, όταν μπορεί να γίνει μία χώρα ισχυρή που ο λαός της θα ζει με ευημερία αξιοπρέπεια και προοπτική».

Σε ερώτηση αν υπάρχει σήμερα απογοήτευση ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι ο κόσμος ήταν απογοητευμένος και πριν και συμπλήρωσε: «Τώρα ο κόσμος είναι εξοργισμένος διότι βλέπει βλέπει ότι δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τα ελάχιστα που είναι η ασφάλεια, η ασφάλεια στις μεταφορές».

Ανδρουλάκης: «Παιχνίδι κοροϊδίας στην πλάτη του ελληνικού λαού από Μητσοτάκη και Τσίπρα»

«Εδώ υπάρχει ένα κράτος λάφυρο, να κάνουν τα ρουσφετάκια τους, να δίνουν σε φιλικές εταιρείες στα έργα, να μην ελέγχει κανείς κανέναν, ατιμωρησία και όταν γίνει κάτι τραγικό πού να τους φθείρει πολιτικά πετάνε και ένα επικοινωνιακό «συγνώμη». Και ποια είναι η επόμενη μέρα ;

Εγώ δεν δέχτηκα το «συγνώμη» του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές; Και ποια είναι η επόμενη μέρα; Μάθαμε ποιος μου έστειλε το μήνυμα; Μάθαμε ποια εταιρεία ήταν πίσω από τους παγιδεύσεις;» επισήμανε.

Ανδρουλάκης: «Όποιος πολιτικός ή οποιοσδήποτε άλλος έχει ευθύνες να πάει στη Δικαιοσύνη»

Για τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων είπε ότι «έχει αποτύχει παταγωδώς και πρέπει να ζητηθούν ευθύνες», ενώ επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. «Μας έλεγε ο κ. Τσίπρας, θα φέρουμε το «ασημένιο βέλος» και έλεγε τότε ο κ. Μητσοτάκης «οι λαϊκισμοί του Τσίπρα, που θα μπει το «ασημένιο βέλος», όταν έχουμε τέτοιες υποδομές δικτύου.

Κι έρχεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης, που κορόιδευε τον Τσίπρα, και έλεγε ότι θα εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης τα τρένα υδρογόνου. Εδώ μιλάμε για ένα παιχνίδι κοροϊδίας στην πλάτη του ελληνικού λαού». Για το δυστύχημα στα Τέμπη είπε ότι «όποιος πολιτικός ή οποιοσδήποτε άλλος έχει ευθύνες να πάει στη Δικαιοσύνη».

Τόνισε πώς θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί και ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ενώ για το αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος βουλευτής ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής παρατήρησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει καμία ανοχή σε θέματα ηθικής.

Sports in

ΑΕΚ- Ολυμπιακός 68-100: Πέρασε στα ημιτελικά και τώρα… Final 4 (vid)

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 100-68 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Basket League. Πλέον στρέφει την προσοχή του στο Final Four της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024