Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: «Αν η σύγκρουση γινόταν 7 λεπτά πριν, εγώ θα ήμουν στάχτη» - Συγκλονίζει επιβάτης

Τέμπη: «Αν η σύγκρουση γινόταν 7 λεπτά πριν, εγώ θα ήμουν στάχτη» – Συγκλονίζει επιβάτης

Γροθιά στο στομάχι οι μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ένα απόκοσμο τοπίο, οσμή θανάτου και καμένου περιγράφουν όλοι οι μάρτυρες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, επιβάτες και διασώστες.

Μια 50χρονη γυναίκα περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές μετά τη σύγκρουση των τρένων και συγκλονίζει λέγοντας ότι αν η σύγκρουση είχε γίνει επτά λεπτά νωρίτερα θα είχε και η ίδια πεθάνει καθώς είχε πάει στο κυλικείο.

«Αν η σύγκρουση γινόταν 7 λεπτά πριν, εγώ θα ήμουν στάχτη»

«Όλο το σώμα με πονάει. Το κεφάλι μου πάει να σπάσει. Δεν μπορείς να φανταστείς. Δεν περνάει ακόμα αυτό το σοκ» περιγράφει μιλώντας στο «Live News» η 50χρονη Άλμα που επέζησε από την τραγωδία με σπασμένα πλευρά, κατάγματα και σπασμένα δόντια.

«Και έρχεται ένα ταρακούνημα, ένα μπαμ, σαν βόμβα, σαν να έριξε βόμβα εκεί μέσα. Και σπάσαν όλα. Τα πάντα. Έσπασα τα δόντια μου που δεν μου τα έχουνε ράψει στο νοσοκομείο» συνεχίζει.

«Αν η σύγκρουση γινόταν 7 λεπτά πριν, εγώ θα ήμουν στάχτη» συγκλονίζει καθώς, όπως εξηγεί, μόλις είχε επιστρέψει στη θέση της από το βαγόνι που στεγαζόταν το κυλικείο.

«Και πάω εκεί στο κυλικείο και βλέπω… λέω, έχει ωραία βαγόνια εδώ, λέω. Δεν κάθομαι και εγώ εδώ. Δεν έκατσα, ναι, γιατί λέω τι θέλω εγώ εδώ μέσα. Ήταν όλοι στην ηλικία του παιδιού μου όλοι αυτοί. Γύρισα πάλι στο βαγόνι μου. Ούτε 5 λεπτά. Έκατσα κάτω. Μέσα σε 7 λεπτά θα γινόμουνα και εγώ στάχτη».

«Μύριζε παντού καμένο και θάνατος» – Συγκλονίζει διασώστρια

Η Ντία Παυλικιανή είναι διασώστρια και ένας από τους ανθρώπους που έφτασαν πρώτοι στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Απόκοσμη νύχτα, απόκοσμη σιωπή. Παντού συντρίμμια, πεταμένα προσωπικά αντικείμενα. Λαμαρίνες τσαλακωμένες σαν χαρτάκια. Βαγόνι 2 που δεν υπήρχε, ήταν μόνο βίδες, καταπλακωμένο από το βαγόνι 3. Παντού να μυρίζει καμένο σίδερο και καμένη σάρκα» περιγράφει προκαλώντας ανατριχίλα.

«Μόλις φτάσαμε, μύριζε παντού καμένο και θάνατος. Συναντήσαμε εικόνες που δε θέλω να θυμάμαι. Κι εύχομαι σε κανέναν να τις δει. Μιλάμε για κομμάτια βιολογικού υλικού καμένα. Τίποτα από αυτά δε θύμιζε ότι ανήκουν σε άνθρωπο» συγκλονίζει η διασώστρια, μιλώντας στο Mega.

Στην αρχή, η ομάδα της είχε αναλάβει να βρει προσωπικά αντικείμενα που να μαρτυρούν την ταυτότητα των επιβατών, δηλαδή να βρουν το ποιους ανθρώπους ψάχνουν μέσα στα συντρίμμια. «Πήγαμε να κάνουμε έρευνα για προσωπικά αντικείμενα, πορτοφόλια, κινητά, να βρούμε την ταυτότητα των ανθρώπων που ήταν επιβάτες τρένου» εξηγεί.

Η Ντία Παυλικιανή εξηγεί στο LIVE NEWS πως στην πολυετή καριέρα της ήταν η δυσκολότερη αποστολή που κλήθηκε να βγάλει εις πέρας.

«Αποστασιοποίηση. Είσαι μηχάνημα και λες κνήμη, ό,τι βρίσκεις το τοποθετείς σε σακούλα και το δίνεις. Δεν σκέφτεσαι, δεν αισθάνεσαι. Δεν είσαι καν άνθρωπος, είσαι ένα ρομπότ».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024