Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το δώρο του πρώην προπονητή που ξετύλιξε ο νυν

Το δώρο του πρώην προπονητή που ξετύλιξε ο νυν

Πως η ΑΕΚ έφτασε στο πρώτο κύπελλο της ιστορίας της

Πριν από το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, οι φίλοι της ΑΕΚ θα κάνουν το μεσημέρι (16.00) και μια στάση στο γειτονικό «Απόστολος Κόντος» το κλειστό γυμναστήριο έδρα της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της Ενωσης που από χθές το βράδυ είναι κυπελλούχος Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Σαφέστατα ο Τούρκος τεχνικός, Γιουνούς Οτσάλ παίρνει τα περισσότερα εύσημα για αυτή την επιτυχία έχοντας βάλει την ΑΕΚ και σε τροχιά διεκδίκησης (με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας) και του πρωταθλήματος, αλλά θα ήταν λάθος να ξεχάσει κανείς την συμμετοχή σε αυτή την ομάδα του πρώην τεχνικού Κώστα Αρσενιάδη.

Ο οποίος έφυγε από την Ένωση μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές (και κυρίως λόγω της ήττας στην πρεμιέρα από τον Ολυμπιακό) πληρώνοντας ίσως περισσότερο την περσινή χρονιά όπου η Ενωση έμεινε εκτός τετράδας χάνοντας την πρόκριση στο χρυσό σέτ στην Πυλαία 20-18 από τον ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό προημιτελικό.

Όμως ο Κώστας Αρσενιάδης έστησε την ΑΕΚ για τη νέα χρονιά – με την συμπαράσταση φυσικά και της διοίκησης – με ένα ρόστερ πρωταθλητισμού.

Από την πρώτη μέρα των μεταγραφών επέμενε να χτιστεί η ομάδα με βάση την υποδοχή που είναι το Α και το Ω στο βόλεϊ.

Η 28χρονη λίμπερο Μαριαλένα Αρτακιανού και η 34χρονη Αργεντίνα ακραία Γιαμίλα Νίζετιτς αποδείχθηκαν και στην πράξη (με αποκορύφωμα τον χθεσινό τελικό) οι βασίλισσες της υποδοχής δίνοντας τεράστιο πλεονέκτημα στην ΑΕΚ.

Ο Κώστας Αρσενιάδης θα πορευόταν με μια ουσιαστικά ακροδιαγώνια την «μπαρουτοκαπνισμένη» σε μεγάλα παιχνίδια 38χρονη Κουβανή Ροσίρ Καλντερόν καθώς το πρώτο και βασικό μέλημά του ήταν να έχει η ομάδα σούπερ υποδοχή όπως και έγινε.

Μάλιστα στον τελικό η εξαιρετική απόδοση των δύο παικτριών στην υποδοχή έβαλε βούτυρο στο ψωμί των δύο Κουβανών της Καλντερόν αλλά και της 31χρονης Γκισέλ Σίλβα που έδωσαν πολλούς πόντους ως διαγώνιες. Όλα όμως ξεκινούσαν από την τρομερή υποδοχή των Αρτακιανού και Νίζετιτς.

Ο Κώστας Αρσενιάδης απομακρύνθηκε νωρίς, μόλις μετά από δύο αγωνιστικές αλλά ο διάδοχός του «διάβασε» πολύ καλά το ρόστερ που είχε στα χέρια του και το αξιοποίησε στο έπακρο, ξετυλίγοντας ουσιαστικά το δώρο που βρήκε από τον πρώην τεχνικό της Ενωσης.

Η ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα δεν ξανάχασε και έχει 21/21 νίκες (οι 18 συνεχόμενες στο πρωτάθλημα και οι 3 στο κύπελλο) και είναι με διαφορά αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα, θυμίζοντας το…τρένο το Απόστολου Οικονόμου με το αήττητο πρωτάθλημα του 2012 και το απίστευτο σερί (αήττητη για δύο χρόνια) νικών που έφτασε στο   44-0 !

Συγκεκριμένα, είχε να ηττηθεί από τις 28 Μαρτίου του 2011 (ήττα με 2–3 από τον Ολυμπιακό για την 8η αγωνιστική της Β’ φάσης) μέχρι τις 16 Μαρτίου του 2013, οπότε και έχασε με 3–1 από τον Παναθηναϊκό (τελευταία αγωνιστική κανονικής περιόδου).

Ο Γιουνούς Οτσάλ κέρδισε αρχικά τον περασμένο Νοέμβριο τον Γιάννη Καλμαζίδη στην κούρσα διαδοχής του Κώστα Αρσενιάδη στον πάγκο και χθες τον νίκησε κατά κράτος και στο τάραφλεξ στο κλειστό της Αρτας όπου η ΑΕΚ έγραψε ιστορία.

Μια ομάδα που λόγω οικονομικών προβλημάτων υποβιβάστηκε το 2017, αλλά ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της και αυτή τη στιγμή είναι ίσως το πρώτο φαβορί και για το πρωτάθλημα.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024