Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Τρι-Άρης στην 5η θέση

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Τρι-Άρης στην 5η θέση

Με κορυφαίους τους Νταρίντα και Καμάτσο οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν εύκολα (3-1) με ανατροπή την ομάδα των Ιωαννίνων στο Κλεάνθης Βικελίδης και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του Βόλου από τον ΠΑΟΚ, προσπερνώντας την ομάδα της Μαγνησίας στη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η καταπληκτική εμφάνιση του Νταρίντα, δεν αποτέλεσε, σίγουρα, είδηση, στην εύκολη νίκη του Άρη με 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλεάνθης Βικελίδης, που έφερε τους κιτρινόμαυρους στην 5η θέση της βαθμολογίας, μετά την ήττα του Βόλου από τον ΠΑΟΚ και με πλεονέκτημα ενόψει των πλέι οφ. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως και για την εξαιρετική παρουσία του Καμάτσο, που άρπαξε από τα «μαλλιά» τη ευκαιρία που του έδωσε ο Τερζής και ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του, μοιράζοντας δυο ασίστ.

Σε ότι αφορά, την πεμπτουσία του παιχνιδιού, που είναι τα γκολ, ο Άρης ανέτρεψε εύκολα το σκορ, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 7΄ με τον Λιάσο, με τα γκολ των Νταρίντα (26΄), Ματέο Γκαρσία (43΄) και Καμαρά (58΄). Ο ΠΑΣ Γιάννινα, που είχε σημαντικά προβλήματα απουσιών, προσπάθησε, δεν κατάφερε, όμως, να αντισταθεί στην ανωτερότητα των γηπεδούχων.

Η έκπληξη του Τερζή

Ο τεχνικός του Άρη έκανε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με τη Λαμία, με την είσοδο του Σιαμπάνη αντί του Κουέστα, να αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη. Αναμενόμενες οι υπόλοιπες αλλαγές, με τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ και Καμάτσο να είναι τα νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα. Ο Τερζής άλλαξε και το σύστημα, από 4-3-3 σε 4-2-3-1, με τον Νταρίντα να γίνεται ο παρτενέρ του Ντουκουρέ στα αμυντικά χαφ. Με σημαντικά προβλήματα απουσιών, ανάμεσα στις οποίες οι Τζίνο, Πήλιος και Νίνης, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Θανάσης Στάικος επέλεξε σύστημα 4-3-3, με τους Τζίμα, Μορέιρα και Μπάλαν στην επίθεση.

Ακυρωθέν γκολ του Μπράμπετς, άνοιξε το σκορ ο ΠΑΣ

«Εκρηκτικό» το ξεκίνημα στο Κλεάνθης. Στο 5΄ μετά από φάουλ του Πάλμα από αριστερά, ο Πίρσμαν έκανε την πρώτη κεφαλιά και ενώ η μπάλα είχε πάρει πορεία προς την εστία, ο Μπράμπετς την έστειλε στα δίχτυα. Το γκολ, όμως, ακυρώθηκε, καθώς με παρέμβαση του VAR, καθώς ο Τσέχος υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Δυο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ.

Ο Σιαμπάνης νίκησε σε τετ α τετ τον Μπάλαν, όμως, ο Λιάσος στη συνέχεια έστειλε τη μπάλα στην άδεια εστία. Ο Άρης έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 10΄, όταν ο Νταρίντα σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Τσιντώτας απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του και κατέληξε κόρνερ. Ο Άρης προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση και είχε ψηλά τις γραμμές του και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο 17΄, όταν ο Μορέιρα βγήκε στην αντεπίθεση, αστόχησε, όμως, απέναντι στον Σιαμπάνη.

Ισοφάρισε ο Νταρίντα

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει, έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 22΄ με το δυνατό σουτ του Φαμπιάνο, όμως, η μπάλα κόντραρε στον Μπακαδήμα και κατέληξε άουτ. Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο στο 26΄, όταν και οι γηπεδούχοι «έκρυψαν» τη μπάλα, με εξαιρετικό συνδυασμό του Εμπακατά με τον Γκαρσία, ο τελευταίος γύρισε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Νταρίντα με σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα. Οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν την απόδοση τους και στο 37΄ έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Πάλμα από δεξιά, ο Ντουκουρέ έκανε τη κεφαλιά, όμως, ο Ριένστρα έδιωξε τη μπάλα, πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας της ομάδας της.

Ανατροπή με Ματέο Γκαρσία

Ο Τσιντώτας έσωσε την εστία του στο 42΄, διώχνοντας δύσκολα σε κόρνερ σε δυνατό σουτ του Πάλμα. Δεν κατάφερε, όμως, να κάνει το ίδιο και στην εξέλιξη της φάσης, καθώς μετά από εξαιρετική σέντρα του Καμάτσο από αριστερά, ο Ματέο Γκαρσία με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Άρης ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, με συντριπτικό ποσοστό (77%) κατοχής της μπάλας.

Άνοιξε λογαριασμό ο Καμαρά και 3-1

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δυο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο ρυθμός έπεσε στα πρώτα λεπτά. Στην πρώτη καλή στιγμή του, ο Άρης ευτύχησε να πετύχει το τρίτο γκολ του στο 58΄ και να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα. Με εξαιρετική κίνηση ο Καμάτσο έβγαλε τετ α τετ τον Καμαρά με τον Τσιντώτα και ο Μαυριτανός δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ, μετά την επιστροφή του στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Πάτησε «γκάζι» ο Άρης

Ο Άρης ανέβασε και πάλι «στροφές» και δέκα λεπτά αργότερα ο Καμαρά έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του γκολ, όταν μετά από καταπληκτική πάσα του Νταρίντα, έκανε την προβολή, όμως, ο Τσιντώτας έσωσε την εστία του με εντυπωσιακή επέμβαση. Οι δυο προπονητές έκαναν αρκετές αλλαγές στα εναπομείναντα λεπτά, χωρίς, όμως, να αλλάξει η εικόνα του αγώνα, καθώς ο Άρης εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και έφτασε κοντά και σε τέταρτο γκολ, με ιδιαίτερα ορεξάτο τον Πάλμα.

Άρης (Α. Τερζής): Σιαμπάνης, Εμπακατά, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Πίρσμαν (76′ Μαζικού), Ντουκουρέ (89′ Σγούρος), Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία, Πάλμα (89′ Νταμπό), Καμάτσο (76′ Ιτούρμπε), Καμαρά (89′ Γκρέι).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Εραμούσπε (75′ Μπορταγκαράι), Μπακαδήμας, Ράντου, Ριένστρα, Μπιλμπάο, Λιάσος, Μορέιρα, Τζίμας (81′ Σταματελόπουλος), Μπαλάν.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024