Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία - Οι Αρχές δεν έχουν πάει στα γραφεία του ΟΣΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία – Οι Αρχές δεν έχουν πάει στα γραφεία του ΟΣΕ

Τι καταγγέλλει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για «οσμή συγκάλυψης από τις καταγγελίες – ντροπή των συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη» κάνει λόγο ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Δέκα μέρες μετά το δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα, οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ασκήσουν τα κατά νόμο δικαιώματά τους.

Η αρμόδια ανακριτική αρχή δεν έχει επισκεφθεί την έδρα των οργανισμών Hellenic Train, ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ, έτσι ώστε να δει, κι ενδεχομένως να κατάσχει, έγγραφα ή ψηφιακό υλικό σχετικό με την υπόθεση.

Τέλος, οι «παραιτηθέντες», σε εισαγωγικά, επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ παραμένουν στη θέση τους με απεριόριστη πρόσβαση σε ευαίσθητο υλικό, ό, τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Η ελληνική κοινωνία αναζητά απαντήσεις. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με αυτό το τεράστιο θέμα. Η νομιμότητα στο τέλος θα επικρατήσει», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Για το «ανθρώπινο λάθος»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν πιστεύει ότι το ανθρώπινο λάθος οδήγησε σε αυτή την τραγωδία, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος απάντησε: «Εφόσον η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί, είμαι κατά νόμο αναρμόδιος να προσδιορίσω τι έφταιξε. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι δεν μπορεί ένα τεράστιο ζήτημα να φορτωθεί στις πλάτες του τελευταίου τροχού της αμάξης, που είναι ο σταθμάρχης».

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024