Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Ορίζονται οι εφέτες ανακριτές - Τι θα γίνει με τις απολογίες επιθεωρητή και σταθμαρχών

Τέμπη: Ορίζονται οι εφέτες ανακριτές – Τι θα γίνει με τις απολογίες επιθεωρητή και σταθμαρχών

Σήμερα συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας.

Σήμερα Παρασκευή 10/3, στις 13:30, συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας με σκοπό να εγκρίνει την αναβάθμιση της έρευνας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η Ολομέλεια πρόκειται να ορίσει δύο εφέτες ειδικούς ανακριτές, έναν τακτικό κι έναν αναπληρωματικό, για την ταχύτερη διενέργεια της κύριας ανάκρισης, ενώ ο κύκλος των κατηγορούμενων διευρύνεται.

Ο ορισμός των δύο εφετών ειδικών ανακριτών κρίθηκε αναγκαίος λόγω της κρισιμότητας, της πολυπλοκότητας και της έκτασης της υπόθεσης.

Παράλληλα, η 3η ανακρίτρια συνεχίζει το έργο της και αναμένεται ότι κι άλλα πρόσωπα θα περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου για να βρεθούν ενώπιόν της.

Τρεις νέες ποινικές διώξεις

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε τρεις νέες συμπληρωματικές ποινικές διώξεις σε πρόσωπα που διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στο τρομακτικό δυστύχημα.

Έτσι πλέον στο «μικροσκόπιο» των Αρχών εκτός από τον σταθμάρχη μπαίνουν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, που έβαλε στη συγκεκριμένη νυχτερινή βάρδια τον 59χρονο και βγήκε σε αναρρωτική άδεια ένα 24ωρο μετά την τραγωδία, αλλά και οι δύο σταθμάρχες που φαίνεται να όφειλαν να είναι παρόντες μέχρι τις 23:00 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα, εγκαταλείποντας το πόστο τους.

Οι «3», όπως και ο 59χρονος σταθμάρχης που έχει προφυλακιστεί, κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών που είχε ως απτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων (κακουργηματικού χαρακτήρα) και δύο πλημμελήματα: Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή – σωματικές βλάβες από αμέλεια, κατά συρροή.

Οι τρεις αναμένεται να απολογηθούν άμεσα, ίσως και σήμερα Παρασκευή. Όμως, η διαδικασία μπορεί να αργήσει καθώς μπορούν να ζητήσουν προθεσμία.

Θα κληθούν επίσης να καταθέσουν ξανά, όσοι σιδηροδρομικοί εν ενεργεία ή συνταξιούχοι, κατέθεσαν ήδη, μιας και η ανακρίτρια αντιπαραβάλλει τις καταθέσεις που έχει λάβει, με τα ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών των εμπλεκόμενων υπαλλήλων την μοιραία νύχτα. Επίσης, λόγω νέων στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα, θα αναζητηθούν και οι ιατρικοί φάκελοι του προσωπικού, σταθμαρχών και μηχανοδηγών.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024