Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Airstream Porsche Concept Travel Trailer: Στην

Airstream Porsche Concept Travel Trailer: Στην «φιλόξενη» διάσταση της αεροδυναμικής

Συνήθως τα τροχόσπιτα θέτουν ως προτεραιότητα την ευρυχωρία έναντι της εξωτερικής σχεδίασης, ωστόσο υπάρχουν ολοένα και περισσότερες εξαιρέσεις. Μία από αυτές είναι σίγουρα το Airstream το οποίο φιλοδοξεί να μεταφέρει λίγη από την αύρα των Porsche στην κατηγορία

Η Airstream αποτελεί ένα καθιερωμένο κατασκευαστή τροχόσπιτων ο οποίος μετρά πάμπολλες συνεργασίες  με αυτοκινητοβιομηχανίες και όχι μόνο, έχοντας δημιουργήσει πολλά ενδιαφέροντα projects. Πλέον προσθέτει στο παλμαρέ της και μια νέα συνεργασία με το Studio F.A. Porsche, το fashion brand που δημιουργεί και επιμελείται την σειρά αξεσουάρ και προϊόντων με το σήμα της γερμανικής φίρμας.

Αντικείμενο της συνεργασίας αποτελεί ένα νέο τροχόσπιτο το οποίο δίνει έμφαση στην αεροδυναμική πολύ περισσότερο από τα συνηθισμένα πρότυπα της κατηγορίας και μεταφέρει παράλληλα λίγη από την αίσθηση των sportscars της γερμανικής φίρμα σε μια ασυνήθιστη σιλουέτα.

Το Airstream Porsche Concept Travel Trailer όπως είναι η πλήρης ονομασία του, εξελίσσει τον σχεδιαστικό κώδικα της Aistream με την συμβολή του Studio F.A. Porsche με χαρακτηριστικότερη αλλαγή, την σμίλευση του πίσω τμήματος η οποία υπακούει σε μια αισθητική που να ευνοεί την διευκόλυνση ροής αέρα από τις επιφάνειες. Αντιστοίχως ισχύει και για το τμήμα κάτω από το αμάξωμα που υπακούει σε νέες αεροδυναμικές προδιαγραφές.

Εκτός από την αεροδυναμική, το τροχόσπιτο διαθέτει και μια σειρά από επιπλέον ιδιαίτερα εξοπλιστικά στοιχεία στα οποία συμπεριλαμβάνονται μια υπερυψούμενη οροφή καθώς και αυξουμειούμενου ύψους ανάρτηση η οποία ευνοεί την στάθμευσή του σε κλειστά γκαράζ.

Προκειμένου να μεγοστοποιηθεί η δυναμική ευστάθεια και η ευελιξία του τροχόσπιτου, πολλές από τις ευκολίες που προσφέρει το εσωτερικό όπως το σύστημα θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού, η ρεζέρβα, οι δεξαμένες καθώς και η μπαταρία ιόντων λιθίου που φροντίζει για τον φωτισμό και τη λειτουργία της οικοσκευής τοποθετούνται στο δάπεδο.

Με αυτόν τον τρόπο, αφενός εξασφαλίζεται περισσότερη ευρυχωρία στο εσωτερικό αλλά και ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους για την κατασκευή που υπόσχεται άνετη φιλοξενία, διανυκτέρευση και παραμονή σε δύο άτομα.

Προς το παρόν το τροχόσπιτο αποτελεί μόνο πρωτότυπο με την εταιρεία να βολιδοσκοπεί το ενδιαφέρον των αγοραστών σε εκδήλωση στο Austin του Τέξας προκειμένου να προχωρήσει στην παραγωγή. Για αυτό το σκοπό έχει κατασκευάσει και μια πρωτότυπη εκδοχή υπό κλίμακα 1/3.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024