Nord Stream: Δεν μπορεί να έγινε επίθεση χωρίς τη στήριξη κάποιου κράτους λέει το Κρεμλίνο
Το Κρεμλίνος αναφέρει πως η επίθεση στον Nord Stream δεν μπορεί να έγινε χωρίς τη στήριξη κάποιου κράτους.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι αμφιβάλει πως οι επιθέσεις εναντίον των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 τον Σεπτέμβριο διαπράχθηκαν χωρίς τη στήριξη κάποιου κράτους. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, σύμφωνα με το οποίο πληροφορίες που έχουν αξιολογηθεί από Αμερικανούς αξιωματούχους δείχνουν πως μια φιλοουκρανική ομάδα ευθύνεται για τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.
Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή κορυφαίοι συνεργάτες του εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή ούτε αν οι δράστες ενεργούσαν κατ’ εντολή Oυκρανών κυβερνητικών αξιωματούχων, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.
«Είναι απαραίτητο να ταυτοποιηθεί ποιος εκτέλεσε και ποιος έδωσε εντολή»
«Σε ό,τι αφορά την ουκρανική προσέγγιση, ξέρετε, είναι δύσκολο να πιστέψουμε την ιδέα ότι κάποιος δρ. Κακός οργάνωσε (την επίθεση). Ήταν ένα δύσκολο έργο για το οποίο θα ήταν ικανή μόνο μια καλά οργανωμένη ειδική, κρατική υπηρεσία. Και υπάρχουν πάρα πολλές από αυτές στον κόσμο μας», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
Η Ρωσία έχει ζητήσει επανειλημμένα να συμμετάσχει στις έρευνες για τις εκρήξεις που προκάλεσαν ρήγμα στους τρεις από τους τέσσερις αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική. Ερευνητές από τη Σουηδία, τη Δανία και τη Γερμανία διεξάγουν αυτή την περίοδο ξεχωριστές έρευνες. «Συνεχίζουμε να ζητάμε μια γρήγορη και διαφανή έρευνα, συνεχίζουμε να ζητάμε να μας επιτραπεί να συμμετάσχουμε σε αυτή την έρευνα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Είναι απαραίτητο να ταυτοποιηθεί ποιος εκτέλεσε και ποιος έδωσε εντολή (για την επίθεση). Η διάπραξη μιας τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον ενός τμήματος κρίσιμης διεθνούς ενεργειακής υποδομής θέτει ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο», πρόσθεσε ο Πεσκόφ. Παράλληλα απέρριψε την «παράλογη υπόθεση» ότι η ίδια η Ρωσία ευθύνεται για την επίθεση εναντίον των υποδομών της.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442