Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση

Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε στην Πόπη Τσαπανίδου ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Οικονόμου απαντά στην ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, μετά το τέλος της εισήγησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών. Ζήτησε συγνώμη τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, κυβερνήσεων και διοικήσεων που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει από το 2016. Γιατί αν το έργο είχε ολοκληρωθεί, το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποτραπεί. Ταυτόχρονα εγγυήθηκε διαφάνεια στην έρευνα, την ανάδειξη των ευθυνών και τον καταλογισμό των συνεπειών.

«Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους»

Ενώ αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να μη ζήσουμε ξανά τέτοια τραγωδία». Αυτό τονίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στη εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι η μόνιμη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο αυτό είναι ότι τα τρένα στην Ελλάδα λειτουργούσαν τέλεια επί των ημερών του και τα διέλυσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους», υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου για την εισήγηση του Μητσοτάκη στο υπουργικό

«Η συγνώμη και η ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με το «όλοι φταίνε», ούτε με ψεύτικες παραιτήσεις υπουργών που σε λίγες ημέρες θα είναι ξανά υποψήφιοι. Ο κος Μητσοτάκης οφείλει να κατανοήσει ότι δεν έγινε προχθές πρωθυπουργός αλλά κυβερνά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και ηγείται μιας παράταξης που κυβέρνησε σχεδόν τα μισά χρόνια από τη μεταπολίτευση.

Οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια απαξιώθηκαν και ξηλώθηκαν πολλές δικλείδες ασφαλείας, με βάση τις οποίες λειτουργούσαν ομαλά οι σιδηρόδρομοι τόσα χρόνια, που θα είχαν αποτρέψει το δυστύχημα. Και, κυρίως, οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι ανήλθε στην εξουσία με την υπόσχεση του επιτελικού κράτους και της αριστείας και αντί αυτού κυβερνά με ρουσφέτια και αναξιοκρατία παντού.

Πόσο πειστικό είναι να επιχειρεί να μας πείσει ότι όσα δεν έκανε τέσσερα χρόνια τώρα, θα τα κάνει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές; Έρχονται στιγμές που η ουσία ξεπερνά την επικοινωνία και κανένας Αμερικανός επικοινωνιολόγος δεν μπορεί να τα διορθώσει.»

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024