Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι γυναίκες της Eurobank γράφουν για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Οι γυναίκες της Eurobank γράφουν για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στην Eurobank η ισότητα των φύλων είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που δεν γιορτάζουμε μόνο μία μέρα, αλλά κάθε μέρα.

Με τις γυναίκες να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% του ανθρώπινου δυναμικού της, είναι σαφές πως η Τράπεζα  δεν περιμένει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για να γιορτάσει και να προωθήσει την έμφυλη ισότητα. Πράγματι, στηρίζει τις εργαζόμενές της σε κάθε βήμα της καριέρας τους και σε κάθε στάδιο της οικογενειακής τους ζωής, εφαρμόζοντας υψηλά πρότυπα επαγγελματισμού και ενεργές πολιτικές κατά των διακρίσεων και του αποκλεισμού. Με τον τρόπο αυτό, διαμορφώνει ένα επαγγελματικό περιβάλλον που επιτρέπει στους ανθρώπους της να αναπτύσσονται ανεξαρτήτως φύλου, ανοίγοντάς τους τον δρόμο για τις ανώτερες διοικητικές θέσεις, εξασφαλίζοντας ισότητα στα μισθολογικά κριτήρια, αξιολογώντας τους αξιοκρατικά και επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Eurobank δίνει τον λόγο σε γυναίκες-στελέχη της, που μοιράζονται μαζί μας όσα τους έμαθε η σημαντική εργασιακή εμπειρία τους για τα ζητήματα που απασχολούν κάθε σύγχρονη εργαζόμενη: από την εξισορρόπηση εργασίας – προσωπικής ζωής, μέχρι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γυναικείας ηγεσίας και τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει στην επαγγελματική μας εξέλιξη η οικοδόμηση μιας υγιούς νοοτροπίας.

Γεωργία Φωτοπούλου, Διευθυντής Περιφέρειας Καταστημάτων

Γυναίκα, εγώ, εσύ, εμείς…

Μέσα από το δικό μας μικρό ή μεγάλο καθημερινό παράδειγμα αγωνιστικότητας και ήθους, μέσα από τις σχέσεις ουσίας, αξίας και αλληλοσεβασμού που καλούμαστε να αναπτύσσουμε με όσους ανθρώπους μας περιβάλλουν, θα γίνουμε εμείς το πρότυπο για το παιδί μας, είτε είναι αγόρι, είτε κορίτσι. Θα γίνουμε εμείς το παράδειγμα ευγενούς άμιλλας και διάκρισης για τον συνεργάτη μας, είτε είναι άνδρας είτε είναι γυναίκα. Θα παίρνουμε θέση στα πράγματα και θα την εκφράζουμε με ευγένεια και επιχειρήματα στον συνομιλητή μας, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε. Έτσι είναι οι Άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες, συνεργάτιδες και συνεργάτες, φίλες και φίλοι.


Μαρία Γρεβενίτου, Διευθυντής Υποδιευθ. Brand & Corporate Advertising

Αγαπητή μου

Οι ρόλοι μιας γυναίκας εναλλάσσονται συνεχώς και δεν γνωρίζουν ώρα. Εργαζόμενη, σύντροφος, μητέρα μπορούμε να είμαστε κάθε ώρα της ημέρας και κάθε λεπτό. Γιατί οι ανάγκες της οικογένειας, της δουλειάς, των καθημερινών υποχρεώσεων προκύπτουν συνεχώς. Πολλά έχουν αλλάξει σήμερα. Τα απίθανα έχουν γίνει πραγματικότητα. Πρωτοπορία, όμως, καμιά φορά δεν είναι μόνο να πηγαίνεις μπροστά. Αλλά να βλέπεις τι γίνεται μέσα σου. Και να ανασύρεις τις αξίες και τις αρχές που σε κάνουν να μείνεις σταθερή στα πιστεύω σου.


Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθυντής egg Program

Η συμβολή των γυναικών στο Οικοσύστημα Καινοτομίας

Στα 9 χρόνια λειτουργίας του egg, έχουμε υποστηρίξει 1.000 νέους επιχειρηματίες. Από το σύνολο των ενεργών επιχειρηματιών που έχουν φιλοξενηθεί στο egg, το 25,4% είναι γυναίκες. Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων αναφέρει ότι το ποσοστό των γυναικών που συμμετέχουν σε μία start-up είναι 20%, εκεί που στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι κάτω του 15%. Οι γυναίκες αποτελούν μέρος της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης που βρίσκεται σε εξέλιξη και μέλημά μας είναι να αναδείξουμε νέα πρότυπα και να φέρουμε περισσότερες γυναίκες στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα.


Μαρία Λεοντίου, Διευθυντής Υποδιευθ. GCIB Business Development & Growth

Γυναίκα Change Maker. Ζήτημα επιλογής ή δεξιοτήτων;

Είναι ένα πράγμα το να μπορείς να προσαρμόζεσαι και να διαχειρίζεσαι την αλλαγή και άλλο το να την γεννάς. Να είσαι καταλύτης της. Να θεωρείσαι Change Maker. Αυτό είναι παράσημο τιμής! Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό ρήμα στη ζωή μας είναι το «επιλέγω». Είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας και την έχουμε όλες μας. Ανεξάρτητα από την καταγωγή μας, τις εμπειρίες μας και τις δεξιότητές μας. Μπορούμε να γίνουμε ό,τι επιλέξουμε! Και αν επιλέξουμε να γίνουμε Change Makers, so be it.


Σταυρούλα Παπαδοπούλου, Διευθυντής Διεύθυνσης Learning

«Πρότυπα» ηγεσίας… ή αλλιώς… Τι μπορούν να αντιγράψουν οι άνδρες από το πώς ηγούνται οι γυναίκες

Οι γυναίκες ηγέτιδες καθοδηγούν, συμβουλεύουν και αναπτύσσουν τους συνεργάτες τους σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι άνδρες ηγέτες. Είναι περισσότερο στρατηγικές και λιγότερο «διαδικαστικές» στις σχέσεις τους με τους ανθρώπους. Μπορεί να προσλάβουν ανθρώπους που είναι καλύτεροι από τις ίδιες, γιατί ο εγωισμός δεν θα τις επηρεάσει. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές μας και να προάγουν την αποτελεσματική συνεργασία στις ομάδες!


Μάγδα Ζαμπετάκη, Deputy Head Operations & Group Technology Audit Division

Γυναίκες Πρωτοπόροι στην Οικογένεια, στην Εργασία, στην Κοινωνία | “Living Brave”

Μου αρέσει να είμαι εργαζόμενη γυναίκα. Γιατί το να ασχολούμαι με τη δουλειά μου δεν με κάνει λιγότερο μαμά ή σύζυγο. Έτσι προσφέρω και εγώ ένα κομμάτι στην κοινωνία – και όσο εξελίσσομαι, προσφέρω περισσότερο. Ξέρω ότι τα δύο αγόρια μου θα κοιτάξουν πίσω μια μέρα και ελπίζω να το χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα για να κατακτήσουν τα δικά τους ύψη, σεβόμενοι την ισότητα και την αξία της γυναίκας.


Ελένη Τζέκου, Διευθυντής Διεύθυνσης Business Training & Support Retail Business Banking

Οι ικανότητες και οι δεξιότητες δεν έχουν φύλο

Η δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για τις γυναίκες στον εργασιακό χώρο εξελίσσεται πλέον ολοένα και περισσότερο σε μια υγιή επιχειρηματική πρακτική. Έχει αποδειχθεί πως τόσο η ίση και δίκαιη συνύπαρξη, όσο και η αλληλεπίδραση των δυο φύλων, λειτουργεί παραγωγικά σε πολλαπλά επίπεδα για το σύνολο του οργανισμού και δημιουργεί επιπρόσθετα οφέλη. Η εμπιστοσύνη στις ικανότητες, ανεξαρτήτως φύλου, θα δώσει ώθηση για ένα μέλλον δίκαιο, ισορροπημένο, που προάγει την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την ενσυναίσθηση, οδηγώντας σε ένα ταξίδι συναρπαστικό και διαφορετικά καλύτερο.


Ιωάννα Γεωργάκα, Διευθυντής Διεύθυνσης Ανάπτυξης Εργασιών

Νοοτροπία Προόδου & Συμπεριφορά χωρίς αποκλεισμούς. Είναι ζήτημα Φύλου, τελικά;

Τα αργά αλλά σταθερά βήματα προόδου στην κοινωνική αναγνώριση της γυναίκας αποτελούν αναγκαία και ικανή συνθήκη προκειμένου οι μελλοντικές γενιές να σεβαστούν και να θαυμάσουν το ηγετικό πνεύμα που κρύβει η ήρεμη δύναμη της γυναικείας φύσης. Ο αέρας προόδου θα φυσήξει, όταν τα δύο φύλα εργαστούν το ένα δίπλα στο άλλο με σκοπό την επίτευξη κοινών στόχων, αναγνωρίζοντας τη μοναδική ικανότητα της γυναίκας να αντιμετωπίζει τις εργασιακές προκλήσεις με «μητρική στοργή» και συνδυαστική σκέψη.


Βασιλεία Μανώλη, Country Expert, International Activities

Γκρεμίζοντας τα στερεότυπα.

Ισορροπία… η μαγική λέξη. Πώς θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στους πολλούς και διαφορετικούς ρόλους; Η απάντηση είναι μονόδρομος. Με ισορροπία. Είναι, όμως, στο χέρι μας. Να μη «χάσουμε τη μάχη». Η γυναίκα του 21ου αιώνα κατάφερε μετά από δεκαετίες να κατακτήσει δικαιώματα. Να μπορεί να πρωτοπορεί σε όλους τους τομείς. Να είναι οδηγός και παράδειγμα στη δουλειά, στην οικογένεια, στην κοινωνία. Ας μην κάνουμε βήμα πίσω, μόνο άλματα Μπροστά…


Ανθή Μυλωνοπούλου, Senior Internal Auditor

Είναι θέμα φύλου τελικά;

Όχι μόνο! Είναι θέμα νοοτροπίας. Σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να αλλάξουμε και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς φόβο και στερεότυπα ρόλων, έναν χώρο εργασίας, ένα σχολείο, ένα φιλικό περιβάλλον χωρίς συμπεριφορές που τροφοδοτούν τις διακρίσεις. Στο τέλος της ημέρας, είναι ευθύνη του καθένα από εμάς να αποδεχτούμε τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και να κάνουμε το δικό μας βήμα προς την αλλαγή της νοοτροπίας σε μια κοινωνία που θα έχει χώρο για όλους.


Ελένη Ξαρχάκου, Internal Audit Manager

Προσπαθώντας να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα

Κανείς δεν πρέπει να σου πει τι πρέπει να σου αρέσει ή ποια υποτίθεται πως πρέπει να είσαι. Το να θεωρηθείς ίση και να έχεις τις ίδιες ευκαιρίες δεν πρέπει να σημαίνει ότι θα θυσιάσεις την προσωπική σου ζωή ούτε ότι θα αλλάξεις χαρακτήρα. Να έχεις αυτές τις ευκαιρίες με σεβασμό στην υπόλοιπη ζωή σου. Να έχεις αυτές τις ευκαιρίες, γιατί, όπως κάθε άνθρωπος, έχεις ξεχωριστά χαρακτηριστικά που θα συνεισφέρουν σε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.


Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024