Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βάλε σε τάξη το γραφείο σου και γέμισέ το έμπνευση και ζωντάνια

Βάλε σε τάξη το γραφείο σου και γέμισέ το έμπνευση και ζωντάνια

Για τον εργασιακό μας χώρο, η εμφάνιση μετράει (σχεδόν) όσο και η ουσία

Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την παραγωγικότητά σου; Πριν σπεύσεις να κατηγορήσεις τα αυστηρά deadlines, ρίξε μια εξεταστική ματιά στο γραφείο σου. Αν η επιφάνειά του είναι καλυμμένη από σημαντικά έγγραφα, ασήμαντα χαρτάκια, προσωπικά αντικείμενα και διακοσμητικά, πιθανότατα έχεις ήδη βρει τον ένοχο που ροκανίζει την όρεξή σου για δουλειά – αλλά και την καλή σου διάθεση.

Προφανώς και αντιλαμβάνεσαι τους λόγους που το χάος στον χώρο που δουλεύεις μπορεί να μειώσει την απόδοσή σου – πρώτα από όλα, κρύβοντας κάποια προτεραιότητα κάτω από άχρηστες σελίδες. Αυτό που ενδέχεται να σου διαφεύγει, είναι το πόσο σε επηρεάζει και ψυχολογικά η αντικειμενικά άσχημη εικόνα της ακαταστασίας.

Η φωτεινή πλευρά της αρχειοθέτησης

Αν οι λέξεις «οργάνωση» και «αρχειοθέτηση» δεν σε προδιαθέτουν για διασκέδαση, θα βρεις τον σύμμαχό σου στη σειρά κλασέρ της σταθερής αξίας SKAG, με τα κομψά σχέδια και τις νέες ετικέτες με σύγχρονο και minimal design. Στη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων κλασέρ θα βρεις τις κατάλληλες επιλογές για σένα, είτε το γούστο σου είναι κλασικό, είτε προτιμάς τους έντονους, ζωηρούς τόνους που σου προσφέρουν ενέργεια και έμπνευση στον χώρο σου. Και αν το make-over των δημοφιλών κλασέρ είναι εκείνο που θα σου τραβήξει την προσοχή, ο… εσωτερικός τους κόσμος, με τους μηχανισμούς υψηλής ποιότητας και τις υπεύθυνες πρώτες ύλες, θα κάνει την κοινή σας καθημερινότητα άνετη και λειτουργική.

Η ανανέωση των ετικετών στα all time classic κλασέρ που εδώ και δεκαετίες αποτελούν την πρώτη επιλογή των επιχειρήσεων στη χώρα, είναι η πιο πρόσφατη κίνηση στην οποία προχωρά το 100% ελληνικό brand για να υποστηρίξει και να καθοδηγήσει την καθημερινότητα των επαγγελματιών, αλλά και όσων έχουν ανάγκη από οργάνωση της δουλειάς ή της καθημερινότητάς τους – είτε πρόκειται για μαθητές και φοιτητές, είτε για καλλιτέχνες και σχεδιαστές. Με αφετηρία, λοιπόν το κλασέρ, το διαχρονικά αγαπημένο σου προϊόν, αρκούν λίγα βήματα για να διαμορφώσεις έναν (ακόμη πιο) ευχάριστο και λειτουργικό χώρο εργασίας, που θα σου δίνει την έμπνευση για να πετύχεις τους στόχους σου.

Οργανώσου σε τέσσερα βήματα

Αν και θα ακούσεις πολλές – και περίπλοκες – στρατηγικές για την οργάνωση του γραφείου σου, τα πράγματα είναι στη βάση τους πολύ απλά. Ξεκίνα εφαρμόζοντας τις προτάσεις μας και πειραματίσου με τις λεπτομέρειες για να φέρεις τον χώρο εργασίας σου στα μέτρα σου.

  • Μη δείξεις έλεος

Εκείνες οι παλιές φωτοτυπίες που κρατάς εδώ και δυο χρόνια στο συρτάρι, είναι ώρα να πάρουν τον δρόμο της αρχειοθέτησης. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για κάθε χαρτί ή άλλο αντικείμενο που πιάνει χώρο στο γραφείο. Αν αγαπάς να κρατάς μικροαντικείμενα, όπως κι εμείς, αυτό το βήμα ίσως σε δυσκολέψει. Αλλά αξίζει τον κόπο.

  • Το αρχείο είναι το ήμισυ του παντός

Η αρχειοθέτηση σώζει ζωές – και κυρίως καριέρες. Αντί να την αναβάλλεις για αύριο, βάλ’ τη στο πρόγραμμα σήμερα, ξεκινώντας από το πιο ευχάριστο κομμάτι: εμπνεύσου από την επιλογή των κλασέρ της SKAG που ταιριάζουν περισσότερο στο γούστο σου. Βεβαιώσου ότι έχεις προμηθευτεί αρκετά για όλους τους τύπους – και όλη την ποσότητα – εγγράφων που διαχειρίζεσαι στην καθημερινότητά σου και σκέψου πώς θα τα ταξινομήσεις στο καθένα, για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη. Μην ξεχάσεις να σημειώσεις αναλυτικά περί τίνος πρόκειται στις φινετσάτες νέες ετικέτες της SKAG. Σε λίγο καιρό θα θυμάσαι ποια χαρτιά πηγαίνουν στο κίτρινο και ποια στο γαλάζιο κλασέρ, όμως άλλες λεπτομέρειες, όπως οι ημερομηνίες που καλύπτει το καθένα, θα αρχίσουν να σου διαφεύγουν. Γι αυτό και η ανανεωμένη ετικέτα του κλασέρ σου είναι εκεί για να σου κάνει τη ζωή σου εύκολη.

  • Εμπνεύσου και σκέψου μακροπρόθεσμα

Ίσως αυτή τη στιγμή τα έγγραφα που έχεις για αρχειοθέτηση δεν είναι πάρα πολλά. Όμως, ειδικά αν πρόκειται για μια νέα επιχείρηση, η εικόνα αυτή πολύ σύντομα θα αλλάξει. Τα κλασέρ σου, λοιπόν, εκτός από τη λειτουργικότητά τους, θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμα και για τη διακόσμηση του χώρου σου. Εμπνεύσου και πόνταρε στο αγαπημένο σου χρώμα για την κατηγορία εγγράφων με τον μεγαλύτερο όγκο και έπειτα σκέψου καλά τους συνδυασμούς: αντιθέσεις που θα ζωντανέψουν το γραφείο ή ήρεμοι τόνοι που θα βοηθήσουν τη συγκέντρωση; Είναι στο χέρι σου!

  • Φύγε με καθαρό γραφείο και… συνείδηση

Ναι, στο τέλος του οκταώρου σου το μόνο που θέλεις είναι να βρεθείς στη θαλπωρή του σπιτιού σου. Όμως αποκλείεται να μετανιώσεις για τα πέντε-δέκα λεπτά που θα αφιερώσεις για να απαλλαγείς από την άχρηστη χαρτούρα και να οργανώσεις τη χρήσιμη. Την επόμενη μέρα το πρωί, όταν το γραφείο σου θα σε υποδεχτεί τακτοποιημένο και όμορφο, και κυρίως πολύχρωμο μέσα από τα κλασέρ και τις νέες ετικέτες της SKAG θα ευχαριστείς τον χθεσινό εαυτό σου.

Ανακάλυψε ολόκληρη τη σειρά κλασέρ της SKAG με τις νέες ετικέτες.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024