Η βαυαρική φίρμα ετοιμάζει δύο αναβαθμίσεις για το λειτουργικό που είναι υπεύθυνο για τις ψηφιακές ευκολίες των μοντέλων της με τη δεύτερη και σημαντικότερη να παίρνει ως αφετηρία το Android Open Source Project

Η βαυαρική φίρμα ανακοίνωσε την έλευση της νέας έκδοσης του συστήματος iDrive, του λειτουργικού που είναι υπεύθυνο για την ψηφιακή τεχνολογία των μοντέλων της. Όπως διευκρινίζει η νέα έκδοση η οποία θα ακολουθείται από τον αριθμό 9 θα βασιστεί στο Open Source Project της Android.

To νέο iDrive 9 βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη και, σύμφωνα με τις συστάσεις, η πρώτη εμφάνισή του αναμένεται στις Χ1 και Σειρά 2 Active Tourer από το προσεχές φθινόπωρο. Μέχρι τότε ωστόσο η BMW, θα λανσάρει μια νέα εκδοχή του iDrive 8 με την ονομασία 8.5 η οποία θα επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στο ήδη υφιστάμενο λειτουργικό που εφοδιάζει την πλειονότητα των μοντέλων της BMW.

Bάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί από την βαυαρική φίρμα το iDrive 8.5 θα εστιάσει σε διαφοροποιήσεις στο interface οι οποίες θα καθιστούν ευκολότερη την πρόσβαση στα διαφορετικά μενού. Για την ακρίβεια, θα προστεθούν στην αρχική οθόνη νέες συντομεύσεις QuickSelect οι οποίες θα δίνουν άμεση πρόσβαση σε βασικές και «αγαπημένες» λειτουργίες του οδηγού που πλέον, με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειάζεται να αναζητήσει τις ρυθμίσεις που επιθυμεί σε δευτερεύοντα υπομενού.

Σε ό,τι αφορά το λανσάρισμα του iDrive 8.5, αναμένεται από τον Ιούλιο με αφετηρία την Σειρά 7, iX, i4, X5, X6, X7 και XM.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr