Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nord Stream: Η Ουκρανία δεν ενέχεται στο σαμποτάζ των δύο αγωγών φυσικού αερίου

Nord Stream: Η Ουκρανία δεν ενέχεται στο σαμποτάζ των δύο αγωγών φυσικού αερίου

O υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε πως δεν ενέχεται στο σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream.

Η Ουκρανία δεν ενέχεται στο σαμποτάζ των δύο αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream στην Βαλτική τον περασμένο Σεπτέμβριο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας έπειτα από δημοσιεύματα του Τύπου που εμπλέκουν «μία φιλο-ουκρανική ομάδα» στην ενέργεια.

«Δεν προέρχεται από δική μας ενέργεια», δήλωσε ο Ολέξι Ρέζνικοφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο περιθώριο ευρωπαϊκής συνάντησης στην Στοκχόλμη. Επικαλούμενη στοιχεία που προέρχονται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, η εφημερίδα New York Times απέδωσε χθες το σαμποτάζ σε «μία φιλο-ουκρανική ομάδα», αλλά χωρίς την εμπλοκή του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τι ανέφερε ο Πιστόριους

«Συνιστώ να μην εξάγονται εσπευσμένα συμπεράσματα», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας της της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους κατά την έναρξη της συνάντησης της Στοκχόλμης. Σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας έχει διαψεύσει από χθες το βράδυ την εμπλοκή του Κιέβου κάνοντας λόγο για «διασκεδαστικές θεωρίες συνωμοσίας».

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, τεράστιες διαρροές από τέσσερα σημεία έπειτα από υποθαλάσσιες εκρήξεις σημειώθηκαν στους αγωγούς που συνδέουν την Ρωσία με την Γερμανία, σε περιοχή των διεθνών υδάτων. Παρά τις έρευνες των παράκτιων χωρών (Γερμανία, Σουηδία και Δανία), η ευθύνη για την επίθεση παραμένει άγνωστη.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες του σαμποτάζ είναι «αντίπαλοι του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν», αναφέρεται στο δημοσίευμα των New York Times.

Ουάσινγκτον και Μόσχα αλληλοκατηγορoύνται για το σαμποτάζ

Εκτός λειτουργίας σήμερα, οι δύο αγωγοί περιείχαν σημαντικές ποσότητες μεθανίου. Σύμβολο της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης, και κυρίως της Γερμανίας, από την Ρωσία, οι δύο αγωγοί, που είχαν συγκεντρώσει την μήνιν της Ουάσινγκτον, βρέθηκαν στο επίκεντρο γεωπολιτικών εντάσεων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ουάσινγκτον και Μόσχα αλληλοκατηγορήθηκαν για το σαμποτάζ. Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μία «φιλο-ουκρανική ομάδα» ευθύνεται για το σαμποτάζ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για απόπειρα «απόσπασης της προσοχής».

«Είναι σαφές ότι δράστες της επίθεσης επιδιώκουν να αποσπάσουν την προσοχή. Είναι σαφές ότι πρόκειται για συντονισμένη επικοινωνιακή ενέργεια», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti. «Αυτή η υπόθεση δεν είναι μόνο περίεργη. Μοιάζει με τερατώδες έγκλημα», είπε ζητώντας «επείγουσα διαφανή έρευνα». Ο Πεσκόφ επανέλαβε το αίτημα του Κρεμλίνου η Ρωσία να συμμετάσχει στην έρευνα

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024