Le Soir: Απειλητικά μηνύματα στα ρώσικα για επίθεση στο μετρό των Βρυξελλών έλαβε η Κομισιόν
Τι ανέφερε το επίμαχο email
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε στην αστυνομία αργά χθες, Τρίτη, το απόγευμα ότι έλαβε ένα email γραμμένο στα ρωσικά που έκανε λόγο για επίθεση στο μετρό, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα, σημειώνει δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir.
Επισημαίνεται ότι πρόκειται για μια απειλή που δεν θεωρείται πολύ αξιόπιστη, ωστόσο λαμβάνεται «πολύ σοβαρά» από τις αρχές. Η εισαγγελία των Βρυξελλών ξεκίνησε έρευνα, το Κέντρο Κρίσεων παρακολουθεί την κατάσταση και η ομοσπονδιακή αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους στο μετρό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα οι περιπολίες ενισχύονται, τονίζεται στο δημοσίευμα.
Τι ανέφερε το επίμαχο email
Σύμφωνα με την έκθεση των υπηρεσιών ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία ήρθε σε επαφή η Le Soir, ένας άνδρας επικοινώνησε πρόσφατα με την Κομισιόν δύο φορές μέσω email. Το πρώτο email της 16ης Φεβρουαρίου δεν περιείχε τίποτα ανησυχητικό, το δεύτερο, το οποίο στάλθηκε στις 3 Μαρτίου, ήταν απειλητικό μήνυμα το οποίο ανέφερε στα ρωσικά: «Καθώς η ΕΕ συνεχίζει την επιθετική της πολιτική, θα ήθελα να προειδοποιήσω για την έναρξη μαζικών τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος της ΕΕ». Το email καταλήγει με μια συγκεκριμένη απειλή: «Στις 8 Μαρτίου, το μετρό στις Βρυξέλλες θα ανατιναχτεί μεταξύ Yser και Rogier».
Η αστυνομία διενήργησε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Η ομοσπονδιακή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ερεύνησαν τους σταθμούς του μετρό: «Το πήραμε πολύ σοβαρά υπόψη, πραγματοποιήσαμε ελέγχους με αστυνομικούς σκύλους ικανούς να ανιχνεύουν εκρηκτικά που αποδείχθηκαν αρνητικοί, αλλά παραμένουμε πολύ προσεκτικοί. Οι αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Η εισαγγελία των Βρυξελλών άνοιξε έρευνα για να εντοπίσει τον ή τους δράστες αυτής της απειλής βομβιστικής επίθεσης».
Προειδοποίηση ασφαλείας από την Αμερικανική Πρεσβεία
Από την πλευρά της η Πρεσβεία των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας, αναφέροντας ότι η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας ως απάντηση σε απειλή πιθανής επίθεσης στο μετρό που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 8 Μαρτίου, και καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, αν βρίσκονται μέσα ή κοντά στις Βρυξέλλες, να αποφεύγουν τα πλήθη, να διατηρούν χαμηλό προφίλ, να έχουν πάντα επίγνωση του περιβάλλοντός τους, να παρακολουθούν τις ενημερώσεις των τοπικών μέσων και να ανατρέχουν στον ιστότοπο της πρεσβείας για τις πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις και μηνύματα προς πολίτες των ΗΠΑ.
- Ποντάροντας πολλά στο 32…
- Αρχαίο ναυάγιο στην Αλεξάνδρεια επιβεβαιώνει τον ιστορικό Στράβωνα
- LIVE: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
- Υπόθεση Sinohydro: Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο πρώην προέδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο
- Η Λούσι Λιου αστειεύεται ότι ο 10χρονος γιος της, Ρόκγουελ, «δεν ξέρει πόσο κουλ» είναι η μαμά του
- Ίλιον: Συνελήφθη αστυνομικός μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητή που αποκάλυψε το in
- Στα άκρα οι σχέσεις Σαλάχ – Σλοτ: «Δεν μπορούν να συνυπάρξουν»
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)































































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442