Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατεχόμενα: Ο εγγονός του Ντενκτάς μέτοχος στη νέα αεροπορική εταιρεία «Κυπριακές Αερογραμμές»

Κατεχόμενα: Ο εγγονός του Ντενκτάς μέτοχος στη νέα αεροπορική εταιρεία «Κυπριακές Αερογραμμές»

«Κυπριακές Αερογραμμές» (Flykhy – Kıbrıs Hava Yolları) ονομάζεται η νέα αεροπορική εταιρεία στα κατεχόμενα, μέτοχος της οποίας είναι ο εγγονός του Ντενκτάς, και αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις από τον ερχόμενο μήνα.

Η νέα αεροπορική εταιρεία με το όνομα Flykhy – Kıbrıs Hava Yolları (ΚΗΥ- Κυπριακές Αερογραμμές), η οποία θα αρχίσει πτήσεις από τα κατεχόμενα στις 16 Απριλίου, έχει ως μετόχους τους Νουσρέτ Πολάτ, Ραούφ Ντενκτάς [εγγονός του ηγέτη της κατοχής στην Κύπρο, Ραούφ Ντενκτάς, (στη φωτογραφία, επάνω)] και Μεχμέτ Γιουτζέλ και σε πρώτη φάση σχεδιάζει 4 δρομολόγια την εβδομάδα ανάμεσα σε Τουρκία και ψευδοκράτος.

Μέλος του ICAO

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κίπρις αναφέρεται στο θέμα και γράφει ότι διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση της εταιρείας θα γίνει στις 13 Μαρτίου.

Ο «υπουργός μεταφορών και έργων», Ερχάν Αρικλί δήλωσε προχθές ότι η «ΚΗΥ» θα χρησιμοποιεί τα δικαιώματα της αεροπορικής εταιρείας Freebird και έτσι θα είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Εξάλλου, ο αρθρογράφος της Κίπρις Ποστασί, Λεβέντ Οζανταμ γράφει ότι φαίνεται να έχει μετανιώσει η εταιρεία από την Αττάλεια που επρόκειτο να ιδρύσει τον «νέο εθνικό αερομεταφορέα» του ψευδοκράτους και αυτό που επιθυμεί είναι να προβεί σ’ επένδυση στον τομέα του τουρισμού στα κατεχόμενα και όχι να ιδρύσει αεροπορική εταιρεία.

Σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχει κλείσει το θέμα της ανέγερσης μαρίνας στην κατεχόμενη Λάπηθο, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι άτομα πηγαινοέρχονται και πραγματοποιούν συναντήσεις με τον «δήμο» Καραβά και Λαπήθου.

«Πιέζει τους πολιτικούς μας»

«Αυτή η εταιρεία πιέζει πολύ τους πολιτικούς μας και για να κάνει επένδυση με μαρίνα και ξενοδοχείο και στην Αμμόχωστο, όχι μόνο στην Λάπηθο», υπογραμμίζει.

Ο Οζανταμ ενημερώνει ότι είχε συνομιλία με τον νεαρό επιχειρηματία Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος του επιβεβαίωσε την είδηση για τη νέα αεροπορική εταιρεία.

«Συμφώνησαν, λέει, με μια διεθνή εταιρεία από την Τουρκία για ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας και ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες! Σήμερα ή αύριο θα γίνει η πρώτη επίσημη δήλωση με ανακοινωθέν Τύπου», είπε.

Δηλαδή, πρόσθεσε, «δεν είναι εθνικός [αερομεταφορέας] και άλλα παρόμοια! Είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε εντελώς με κεφάλαια ιδιωτικών εταιρειών, το κράτος δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Θα αρχίσουν με ένα αεροπλάνο! Υστερα, αν υπάρξει ενδιαφέρον, θα αυξηθεί ο αριθμός των αεροπλάνων προς την καλοκαιρινή περίοδο».

Στο μεταξύ, η διαδικτυακή Οζγκιούρ Γκαζέτε γράφει ότι ο γγ του Κόμματος Νέα Κύπρος (ΚΝΚ), Μουράτ Κανατλί, δήλωσε πως ο Ερχάν Αρικλί έκανε διαφήμιση μιας τουριστικής εταιρείας με έδρα τη Σμύρνη που ιδρύθηκε το 1996.

Ξεπλένει βρόμικο χρήμα

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο κ. Κανατλί, μια εταιρεία με το όνομα Tursem είχε χρεοκοπήσει στο παρελθόν και προκάλεσε πολλά θύματα, λέγοντας ότι αν είναι η ίδια εταιρεία αυτή στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Αρικλί, σημαίνει ότι αυτή η ιστορία χρεοκόπησε από τώρα.

Ερεύνησε, πρόσθεσε, και το όνομα Cyprusstar που υπάρχει στις ανακοινώσεις και διαπίστωσε ότι αυτό το όνομα υπάρχει στην ιστοσελίδα Pandora και πρόκειται για μια εταιρεία που ξεπλένει βρόμικο χρήμα με κέντρο το Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με όλα αυτά, κατέληξε, η εταιρεία που ανακοίνωσε ο Ερχάν Αρικλί δεν μπορεί να είναι εγχώρια και την χαρακτήρισε απομίμηση.

Πηγή: politis.com.cy

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024