Οι Σταθερές Συγκοινωνίες και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Υπέροχες Γυναίκες» ενώνουν τις δυνάμεις τους και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, σχεδιάζουν και υλοποιούν μία ενημερωτική καμπάνια, που στόχο έχει την αφύπνιση σε θέματα ισότητας των φύλων.

Η καμπάνια, που θα φιλοξενηθεί στις Γραμμές 2 & 3 του Μετρό από τις 6 Μαρτίου και για τρεις εβδομάδες, παρακινεί τους επιβάτες να συμμετάσχουν στη συζήτηση που υπάρχει γύρω από την
έμφυλη βία, την αυτοδιάθεση του σώματος, το ροζ φόρο, το μισθολογικό χάσμα, την ελλιπή εκπροσώπηση των γυναικών και των θηλυκοτήτων σε θέσεις λήψης αποφάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίντια Πόετ: H πρώτη γυναίκα που τόλμησε να ασκήσει δικηγορία στην Ιταλία

Παράλληλα, η καμπάνια υπενθυμίζει την επικρατούσα, δεκαετίες πριν, στάση της κοινωνίας απέναντι στις γυναίκες και τα δικαιώματά τους.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Οι «Υπέροχες Γυναίκες» ιδρύθηκαν το 2019 σαν την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών στην Ελλάδα και σήμερα είναι μία αστική μη κερδοσκοπική επιχείρηση, στόχος της οποίας είναι η ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από τη συμμετοχή τους στη δημιουργία δράσεων, που έχουν θετικό αντίκτυπο στις ίδιες και στην κοινωνία.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια, η κοινότητα των Υπέροχων Γυναικών αριθμεί περισσότερες από 190.000 χιλιάδες γυναίκες ως μέλη, ενώ έχει βραβευτεί με το GREEK INTERNATIONAL WOMEN AWARDS στην κατηγορία Κοινωνικής Υπευθυνότητας, με το UK Alumni Awards in Social Action και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα EUclid Network της Ε.Ε. στις Top 100 Women Social Enterprises.

Photo: YouTube

Την καμπάνια δημιούργησε η διαφημιστική εταιρία The Creatives .

Το βίντεο της καμπάνιας δημιούργησε η AYLO Studio

Δείτε το βίντεο

Instragram: @yperoxes.gynaikes 

www.yperoxesgynaikes.com

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr