Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Στα χέρια της ανακρίτριας το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων - Τι περιλαμβάνει

Τέμπη: Στα χέρια της ανακρίτριας το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων – Τι περιλαμβάνει

Για την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, προκειμένου να επιλεγούν δύο εφέτες ειδικοί ανακριτές που θα αναλάβουν στο εξής τις έρευνες για τα Τέμπη.

Σημαντικά ευρήματα για τη συνέχεια των ανακριτικών ερευνών και την απόδοση ποινικών ευθυνών στην υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη περιλαμβάνονται στα πολυσέλιδα πορίσματα των ειδικών πραγματογνωμόνων, που βρισκονται ήδη στα χέρια της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δικαστικοί πραγματογνώμονες,, που ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, Απόστολο Τζαμαλή, για να συντάξουν πόρισμα για την τραγωδία, μέσα σε μία εβδομάδα από τα τραγικά γεγονότα, παρέδωσαν το πόρισμά τους στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα πορίσματα περιλαμβάνουν στοιχεία που μπορούν να ρίξουν φως στα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών.

Παράλληλα, οι ανακριτικές ενέργειες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και, εκτός απροόπτου, ενδέχεται να απαγγελθούν μέσα στις επόμενες μέρες – ακόμα και αύριο – κατηγορίες και σε νέα πρόσωπα εκτός από τον ήδη προφυλακισμένος σταθμάρχη.

Ο επιθεωρητής και ο σταθμάρχης της προηγούμενης βάρδιας στο «κάδρο»

Οι ανακριτικές διαδικασίες έχουν προχωρήσει για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε αυτή τη φάση, στον επιθεωρητή που έβαλε τον ακατάλληλο και άπειρο σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες, ενώ οι έρευνες ήδη στρέφονται και στον σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας, που όφειλε να είναι στο πόστο του ως τις 11 και έφυγε νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν πληροφορίες από ανακριτικές πηγές, ότι ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, δεν επικοινώνησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας στο ραδιοτηλέφωνο, καθώς τέτοιες κλήσεις δεν έχουν καταγραφεί.

Παραμένει όμως άγνωστο αν προσπάθησε να τον βρει στο κινητό, αν τον  κάλεσε και δεν απαντούσε, κάτι που θα φανεί από τις έρευνες στο τηλέφωνο του σταθμάρχη που έχει ήδη κατασχεθεί, προκειμένου να αντληθούν και από εκεί κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, για την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλεγούν δύο εφέτες ειδικοί ανακριτές που θα αναλάβουν στο εξής τις έρευνες, μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024