Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Η Hellenic Train είχε κάνει αγωγή στον ΟΣΕ από τον Δεκέμβριο του 2022

Τέμπη: Η Hellenic Train είχε κάνει αγωγή στον ΟΣΕ από τον Δεκέμβριο του 2022

Για την κακή κατάσταση της υποδομής των σιδηροδρομικών γραμμών.

Ακόμα ένα καμπανάκι για τις δυσλειτουργίες ετών στον ελληνικό σιδηρόδρομο, που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την τραγωδία στα Τέμπη, ήταν η αγωγή που κατέθεσε η Hellenic Train σε βάρος του ΟΣΕ τον Δεκέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στην αγωγή η Hellenic Train κατηγορεί τον ΟΣΕ για κακή κατάσταση της υποδομής των σιδηροδρομικών γραμμών.

Συγκεκριμένα, ζητάει από τον ΟΣΕ 1.149.000 ευρώ για εργασίες που υποχρεώθηκε να κάνει για να κρατήσει ασφαλές το δίκτυο από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.

Στην αγωγή αναφέρεται πως τα έργα γίνονται για να καταστεί το δίκτυο ασφαλές και να μπορούν να εκτελεστούν τα δρομολόγια ενώ στην αγωγή γίνεται λόγος για κακή κατάσταση της υποδομής.

Όλα αυτά, λίγο καιρό μετά το δυστύχημα στο Άδενδρο που ήταν προάγγελος της τραγωδίας στα Τέμπη και λίγο αφότου είχε σταματήσει να εκτελείται η περίφημη σύμβαση 717.

Ανοίγει ξανά και η υπόθεση του εκτροχιασμού στο Άδενδρο

Την ώρα που η δικαστική έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προς αναζήτηση ποινικών ευθυνών και για άλλα πρόσωπα, εκτός από τον ήδη προφυλακισμένο σταθμάρχη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος με έγγραφο του ζήτησε από την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης να του σταλεί η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τον εκτροχιασμό τρένου στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης το 2017 με τέσσερις νεκρούς, προκειμένου να ερευνηθεί εκ νέου υπό τα νέα δεδομένα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Τι είχε συμβεί τότε

Το τρένο τότε είχε εκτροχιαστεί, με αποτέλεσμα και τότε να υπάρξουν νεκροί, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο ένας μηχανοδηγός του τρένου, ενώ ο άλλος που επέζησε παραπέμφθηκε σε δίκη ως υπεύθυνος του δυστυχήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια (πλημμέλημα) αλλά αθωώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε τη δικογραφία για το δυστύχημα του 2017, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι και τότε και σήμερα είχαν γίνει παρόμοιες καταγγελίες για ευθύνες σχετικά με την κατάσταση εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ωστόσο, οι ευθύνες αυτές έμειναν εκτός πεδίου ερευνών, ενώ τώρα θα αξιολογηθεί εκ νέου το αποδεικτικό υλικό προκειμένου να διαπιστωθεί αν τίθεται ζήτημα για τη διερεύνηση άλλων αξιοποίνων πράξεων, όπως η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, που είναι κακούργημα και ως εκ τούτου δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή, όπως τα πλημμελήματα, λόγω παρέλευσης της πενταετίας.

Sports in

Αινιγματικός ο Γιάννης σχετικά με την επιστροφή του: «Θα μου πάρει μέρες, εβδομάδες, μήνες»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε ότι δεν γνωρίζει πόσο θα χρειαστεί για να επιστρέψει στο επίπεδο που θέλει να βρίσκεται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024