Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Alpine ετοιμάζει «απόβαση» στο Pikes Peak με την A110 GT4 Evo

Η Alpine ετοιμάζει «απόβαση» στο Pikes Peak με την A110 GT4 Evo

H γαλλική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει για πρώτη φόρα στην διάσημη διοργάνωση του Pikes Peak με όχημα μια νέα αγωνιστική εκδοχή της A110 Gt4 ειδικά εξελιγμένη για την περίσταση

Προσφάτως η γαλλική φίρμα ανακοίνωσε την παράταση ζωής της A110 έως το 2026, δίνοντας χρόνο εν όψει του ολιστικού επαναπροσδιορισμού της ως αμιγώς ηλεκτροκίνητης μάρκας και της ανάληψης του συνόλου των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Renault.

Μέχρι τότε η A110 θα επιδιώξει με αξιώσεις τη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak με την συνδρομή του πρωταθλητή στην κατηγορία R-GT Cup, Raphael Astier στην θέση του οδηγού. Το εγχείρημα θα αναλάβει μια νέα βελτιωμένη εκδοχή της A110 GT4 με τα διακριτικά Evo και νέες βελτιώσεις σε όρους αεροδυναμικής -και όχι μόνο.

Ήδη η γαλλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκοτεινό teaser το οποίο αποτυπώνει μια επιβλητική αεροδυναμική πτέρυγα και ένα πτερύγιο στο πίσω τμήμα. Όπως και στην περίπτωση της A110 GT4, η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς ενώ μένει να δούμε τι άλλο επιφυλάσσουν για το αγωνιστικό μοντέλο οι μηχανικοί της Alpine με την συνδρομή της Signatech Racing.

H Αlpine θα συμμετάσχει στην κατηγορία Time Attack 1, μια κατηγορία στην οποία ο R. Astier έχει ήδη στο ενεργητικό ένα ρεκόρ καταγράφοντας χρόνο 9:23,721. Πάντως το ιστορικό ρεκόρ για τη διάσημη ανάβαση ανήκει στο VW ID. R με χρόνο 7:57,148.

«Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος που επελέγην ως οδηγός για το συγκεκριμένο εγχείρημα και ανυπομονώ να μεταδώσω την εμπειρία μου και την τεχνογνωσία μου στην πρώτη συμμετοχή της Alpine στο Pikes Peak», δήλωσε χαρακτηριστικά ο R. Astier.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της A110 GT4, υπενθυμίζεται ότι αποτελεί ουσιαστικά μια αναβαθμισμένη εκδοχή της έκδοσης Cup, αξιοποιώντας τον γνώριμο turbo κινητήρα του 1,8 λίτρου με ισχύ από 330 ίππους έως 360 ίππους ανάλογα την αγωνιστική διοργάνωση. Η ισχύς μεταδίδεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα με την συνδρομή ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Η φετινή διοργάνωση του Pikes Peak θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου και εκτός από την πρώτη συμμετοχή της Alpine θα φέρει στην ορεινή διαδρομή το εξωπραγματικό SuperVan 4 της Ford ισχύος 2.000 ίππων από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες ενώ και η BMW φέρεται να μελετά το ενδεχόμενο συμμετοχής της με το plug-in υβριδικό XM Label Red.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024