Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Tο ν/σ για τη μετανάστευση παραβιάζει κατάφωρα τη Σύμβαση για τους πρόσφυγες, λέει ο ΟΗΕ

Βρετανία: Tο ν/σ για τη μετανάστευση παραβιάζει κατάφωρα τη Σύμβαση για τους πρόσφυγες, λέει ο ΟΗΕ

«Οι περισσότεροι άνθρωποι, που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τις διώξεις, πολύ απλά δεν είναι σε θέση να εκδώσουν διαβατήρια και τις απαιτούμενες βίζες. Δεν υπάρχουν ασφαλείς και νόμιμοι οδοί στη διάθεσή τους», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες.

Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι το νομοσχέδιο για την παράτυπη μετανάστευση, που παρουσίασε την Τρίτη η κυβέρνηση της Βρετανίας, ισοδυναμεί με «το τέλος του δικαιώματος στο άσυλο» και κάλεσαν το Λονδίνο να υιοθετήσει «πιο ανθρωπιστικές» λύσεις.

«Ο νόμος, εφόσον εγκριθεί, θα ισοδυναμεί με το τέλος του δικαιώματος στο άσυλο, στερώντας από εκείνους που φτάνουν παράτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο το δικαίωμα να αναζητήσουν την προστασία που χορηγείται σε έναν πρόσφυγα, όσο επείγον και αν είναι το αίτημά τους», σχολίασε η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, ζητώντας την αναθεώρησή του.

Δηλώνοντας «βαθύτατα ανήσυχη» για το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης, η Ύπατη Αρμοστεία υπογραμμίζει ότι το Λονδίνο θα στερήσει από τους πρόσφυγες «ακόμη και τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την περίπτωσή τους».

«Δεν μπορούν να βγάλουν διαβατήρια οι πρόσφυγες πολέμου»

Το γεγονός αυτό θα συνιστούσε κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης για το καθεστώς των προσφύγων.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι, που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τις διώξεις, πολύ απλά δεν είναι σε θέση να εκδώσουν διαβατήρια και τις απαιτούμενες βίζες. Δεν υπάρχουν ασφαλείς και νόμιμοι οδοί στη διάθεσή τους», υπογράμμισε η Ύπατη Αρμοστεία.

«Το να τους αρνούνται την πρόσβαση στο άσυλο με αυτό το επιχείρημα προσβάλλει την ίδια την αρχή για την οποία συγκροτήθηκε η Σύμβαση για τους πρόσφυγες», επέμεινε ο Οργανισμός του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024