Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 77-70: Θρυλική νίκη πρωτιάς

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 77-70: Θρυλική νίκη πρωτιάς

Τεράστιος Ολυμπιακός υπέταξε την Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 77-70, έχοντας για κορυφαίους του ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη.

Ο Ολυμπιακός νίκησε και την Μπαρτσελόνα με 77-70 μέσα στο «καμίνι» του ΣΕΦ για την 27η αγωνιστική της Euroleague και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στον στόχο του πλεονεκτήματος έδρας ενόψει των playoffs. Μεγάλη εμφάνιση από τον Σακίλ ΜακΚίσικ με 16 πόντους (3/4 τρίποντα) και Γιαννούλη Λαρεντζάκη με 14 π. (4/5 τρίποντα).

Οι Πειραιώτες με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα, κατάφεραν να πάρουν τη 19η νίκη τους στη διοργάνωση και να «διπλώσουν» τα θετικά αποτελέσματα με την ομάδα του Γιασικεβίτσιους, υπερτερώντας έτσι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Καταλανούς.

Όπως πάντα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε με τους Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ το ματς, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει μουδιασμένα, κυρίως στην επίθεση και να δυσκολεύεται να βρει τις σωστές επιλογές.

Οι Καταλανοί χτυπώντας χαμηλά στη ρακέτα με τους Μίροτιτς και Σανλί, προηγήθηκαν με 9-4, πριν απαντήσει ο Ολυμπιακός και μειώσει σε 7-9.

Ωστόσο η ομάδα του Γιασικεβίτσιους συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό και τα ριμπάουντ και ταυτόχρονα να μην δίνει εύκολους πόντους στους «ερυθρόλευκους». Το γκολ-φάουλ του Λαπροβίτολα έστειλε τη διαφορά στους 10 (8-18), πριν ευστοχήσει ο Παπανικολάου στο πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού, με τον Βέσελι να γράφει το 11-20 της πρώτης περιόδου.

Ο Αμπρίνες έκανε το 11-22 για το +11 της Μπάρτσα, ωστόσο σε εκείνο το σημείο οι Κυπελλούχοι Ελλάδος, με μπροστάρη τον Λαρεντζάκη που πέρασε στο ματς και άλλαξε τον ρυθμό και με βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την άμυνά τους, κατάφεραν να επιστρέψουν γρήγορα με ένα σερί 12-0 για το 23-22, βάζοντας και τον κόσμο στην εξίσωση.

Οι δύο ομάδες από εκείνο το σημείο πήγαιναν πόντο-πόντο, με τον Ολυμπιακό να έχει την τελευταία επίθεση του ημιχρόνου και τον ΜακΚίσικ να ευστοχεί σε buzzer beater τρίποντο για να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό με τους «ερυθρόλευκους» σε θέση οδηγού (29-27).

Με διαγωνισμό τριπόντων ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με την μία ομάδα να απαντάει στην άλλη και τη διαφορά να ανεβοκατεβαίνει, μέχρι το 39-36 προς τα μέσα της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει εντελώς την εικόνα του σε σχέση με το κακό πρώτο δεκάλεπτα και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλύτερες επιλογές κι έβρισκαν πιο εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι, ενώ δεν επέτρεπαν το ίδιο στην Μπαρτσελόνα. Ο

Λαρεντζάκης πήρε και πάλι «φωτιά» και με τρίποντο έστειλε τον Ολυμπιακό στο +8 (53-45), ωστόσο οι Καταλανοί δεν το έβαλαν κάτω και με μακρινά σουτ των Κάλινιτς και Λαπροβίτολα έμειναν κοντά.

Ο… τρελο-Λάρυ έγραψε το 66-60 και ήταν εκείνος που με τρίποντο βόμβα έκανε και το 75-65 που ουσιαστικά έβαλε τέλος στο ματς. Οι «Μπλαουγκράνα» μείωσαν από τη γραμμή των βολών αλλά η νίκη πήγε στον Ολυμπιακό, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να πανηγυρίζουν για ακόμα μία φορά μπροστά στον κόσμο τους τη φετινή σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 11-22, 29-27, 50-45, 77-70

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024