Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εποχικών πυροσβεστών στο Σύνταγμα – Το μήνυμα για τα Τέμπη
«Ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά και με σεβασμό προς όλους» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εποχικοί πυροσβέστες του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ελλάδος στην πλατεία Συντάγματος.
Διεκδικούν μεταξύ άλλων την σταδιακή απορρόφηση όλων των εποχικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος ανεξαρτήτου ηλικίας με λίστα επιλαχόντων, τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας καθώς και ίση ιατρική κάλυψη με το υπόλοιπο προσωπικό του Π.Σ. κατά την περίοδο εργασίας.
Οι πυροσβέστες φορώντας μαύρα περιβραχιόνια στο μπράτσο ως ένδειξη πένθους για τους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, συγκεντρώθηκαν από τις 11 το πρωί στο Σύνταγμα και προχώρησαν σε σιωπηρή διαμαρτυρία, ενώ τήρησαν κι ενός λεπτού σιγή.
«Πάρε με όταν φτάσεις. Καλό ταξίδι Νικήτα- 28.2.23», έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι κι ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του συναδέλφου τους, υπαρχιπυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη που υπηρετούσε στο 2ο πυροσβεστικό σταθμό Αθηνών, Νικήτα Καραθεοδώρου, που έχασε τη ζωή του στο φονικό δυστύχημα στα Τέμπη.
«Ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά και με σεβασμό προς όλους θα διεκδικήσουμε και θα αναφέρουμε τα αιτήματά μας. Διεκδικούμε μέσα ατομικής προστασίας με προβλεπόμενες προδιαγραφές, ίση ιατρική κάλυψη κατά την περίοδο που εργαζόμαστε στο Πυροσβεστικό Σώμα και διεκδικούμε σε ενδεχόμενη προκήρυξη να μην μείνουμε εκτός λόγω ορίων ηλικίας, δηλαδή να μας θεωρούν κατάλληλους και με τα μπεζ και με τα μπλε», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ελλάδος, Στέφανος Γκατζιούρας.
Στη συνέχεια οι πυροσβέστες προχώρησαν μέχρι την είσοδο της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου και ολοκλήρωσαν τη συγκέντρωσή τους.
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
