Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Χατζηστεφανή: «Έπαθα σοκ, ήμουν σαν να είχα πάθει ηλεκτροπληξία»

Μαρία Χατζηστεφανή: «Έπαθα σοκ, ήμουν σαν να είχα πάθει ηλεκτροπληξία»

H «Dragon» του «Dragons’ Den Greece» σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Καλεσμένη στο The 2Night Show βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας η Μαρία Χατζηστεφανή. Η επιχειρηματίας και μία από τους «Dragon» του επιχειρηματικού project «Dragons’ Den Greece», μίλησε για την επαγγελματική της πορεία και μοιράστηκε ιστορίες από τη δουλειά της.

Τα παιδικά χρόνια της τα έζησε στη Μυτιλήνη και οι γονείς της ήθελαν πάντα να τη δουν στο Δημόσιο. Έφυγε για σπουδές στην Αμερική, αργότερα ήρθε η καριέρα στο Λονδίνο αλλά και μία απόλυση, που στάθηκε η αφορμή, για τη μετέπειτα επιτυχία της.

«Οι γονείς μου δεν είχαν καμία σχέση με επιχειρηματικότητα, ήθελαν να μπω στο Δημόσιο για να εξασφαλιστώ. Από όταν ήμουν 10 χρονών πήγαινα και αγόραζα όλα τα ξένα περιοδικά από το μοναδικό περίπτερο της γειτονιάς. Ήθελα να ζήσω αυτή τη ζωή», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Στην Αθήνα πήγα να σπουδάσω Αγγλική Φιλολογία αλλά δεν μου έφτανε. Άρχισα να στέλνω σε περιοδικά για part time δουλειά και περιέργως κάποιο μου απάντησε. Έμεινα 4 χρόνια στην Αθήνα και μετά πήγα στην Αμερική. Δούλεψα σε μία επενδυτική τράπεζα και έτσι πήγα στο Λονδίνο».

«Να είσαι εκεί ήταν το όνειρο»

Ειδικότερα, για την εμπειρία της στην Αγγλία, σημείωσε: «Πρώτη φορά βρέθηκα στο Λονδίνο και με πήγε η δουλειά μου εκεί. Δούλεψα σε μία επενδυτική τράπεζα για τρία χρόνια, ήταν αυτό που είχα σπουδάσει και αρχικά το μάθαινα, μου άρεσε. Ήταν η εποχή της Wall Street, που το να είσαι εκεί ήταν το όνειρο. Ήταν κάτι πολύ δυνατό και μου άρεσε που ήμουν μέλος μια πολύ δυνατής εταιρίας».

«Στην αρχή ήταν φοβερό, ταξίδια, μάθαινα πράγματα. Κατά τον δεύτερο και τρίτο χρόνο είχε αρχίσει να με κουράζει. Δεν με ενδιέφερε πια το αντικείμενο, αυτό το είχα καταλάβει και άρχισα να μην είμαι πολύ καλή υπάλληλος. Αργούσα το πρωί, δεν καθόμουν πολύ αργά το βράδυ, έπρεπε να δουλεύεις Σαββατοκύριακα και δεν πήγαινα τα Σαββατοκύριακα», παραδέχτηκε η Μαρία Χατζηστεφανή

Για την απόλυσή της, εξομολογήθηκε: «Κάποια στιγμή το μυριστήκανε οι άνθρωποι, οπότε φτάνω κάποια μέρα στο γραφείο – το καταλαβαίνεις όταν είναι να σε απολύσουν-  και μου είπαν αυτό κι αυτό και “σε απολύουμε”. Εκείνη την ημέρα έπαθα ένα σοκ. Γύρισα στο σπίτι και ήμουν σαν να είχα πάθει ηλεκτροπληξία».

«Στο Λονδίνο ξεκίνησα από ένα δωμάτιο και έφτιαξα 500 κομμάτια και μετά τις πήρα και γύριζα από μαγαζί σε μαγαζί και περίμενα ποιοι θα το πάρουν. Μου ζήτησαν 1000 κομμάτια της Rodial για ένα πάρτι στα Όσκαρ. Πήρα το ρίσκο, έκανα την επένδυση και τους τα έστειλα. Έτσι μας έμαθαν», κατέληξε για την εταιρεία της με γυναικεία προϊόντα ομορφιάς.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024