Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός 79-80: Ο Βεζένκοφ «καθάρισε» με τρίποντο στο τέλος

Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός 79-80: Ο Βεζένκοφ «καθάρισε» με τρίποντο στο τέλος

Ο Ολυμπιακός τα είδε… όλα κόντρα στον εξαιρετικό Κολοσσό, αλλά ο φοβερός και τρομερός Σάσα Βεζένκοφ (33π), λύτρωσε τους Πειραιώτες που πανηγύρισαν μια δύσκολη εκτός έδρας νίκη με 80-79, που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στην Ιταλία κόντρα στην Αρμάνι. Έδειξε προβληματική εικόνα κόντρα και στις δύο πλευρές του παρκέ στον Κολοσσό Ρόδου και χρειάστηκε μια τεράστια εμφάνιση από τον Σάσα Βεζένκοφ (33π, 7/10 τρίπ) που πέτυχε και το τρίποντο της νίκης για το τελικό 80-79.

Όσοι περίμεναν μια εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού στην έδρα του Κολοσσού Ρόδου, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν και μεσοβδόμαδα στην Ιταλία κόντρα στην Αρμάνι πως περνούν… κακό φεγγάρι αγωνιστικά.

Ο αξιόμαχος Κολοσσός «μυρίστηκε» αίμα και έδωσε τα πάντα για να φτάσει σε μια απίστευτη νίκη. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, εκμεταλλεύτηκαν κάθε κακή τοποθέτηση και περιστροφή των ερυθρόλευκων και έφταναν εύκολα στο καλάθι του Ολυμπιακού.

Η πρώτη περίοδος μπορεί να έληξε με 23-22 υπέρ του Ολυμπιακού, όμως η αύρα της αναμέτρησης προϊδέαζε για δύσκολο απόγευμα… Γιαννόπουλος, Χρυσικόπουλος και Ντίξον έδωσαν πολλές λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση και κάπως έτσι οι Ροδίτες αποδείχθηκαν ανθεκτικοί στα όποια επιθετικά ξεσπάσματα των Πειραιωτών και κυρίως του Βεζένκοφ. Χαρακτηριστικό είναι πως η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με 38-34.

Στο δεύτερο μέρος οι ροδίτες συνέχισαν δυνατά. Ο Γιανγκ μπήκε στην εξίσωση με πολύ μεγάλα καλάθια και ο Μορέιρα «έδειρε» τους ψηλούς του Ολυμπιακού κερδίζοντας μάχες στην άμυνα και σκοράροντας, φθείροντας με φάουλ τους αντιπάλους του.

Ο Βεζένκοφ σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού έπαιζε μόνος του στην επίθεση με μεγάλα τρίποντα ψυχολογίας, ενώ έβγαλε και δύο κομβικές άμυνες (κόψιμο στον Κατσίβελη και κερδισμένο επιθετικό φάουλ).

Ο Μπλακ έπαιξε και αυτός σημαντικό ρόλο δίνοντας πόντους και βάζοντας όπως συνηθίζει δυνατά το κορμί τού στις φάσεις κάπως έτσι το μπρα ντε φερ του τρίτου δεκαλέπτου, είχε και πάλι νικητή τον Κολοσσό (63-60)

Οι διαιτητής με μερικές αποφάσεις τους λίγο έλειψε να δυναμιτίσουν το κλίμα, προκαλώντας εκνευρισμό κυρίως στους ερυθρόλευκους. Τα λάθη ήταν πολλά στις επιθέσεις του Ολυμπιακού, η μπάλα κόλλαγε στην επίθεση, και τα πολλά άστοχα τρίποντα έδιναν χώρο στους γηπεδούχους. Γιανγκ, Μορέιρα και Γιαννόπουλος έδιναν λύσεις άλλοτε μετά από εξαιρετικό πάσινγκ γκέιμ και άλλοτε εκμεταλλευόμενοι την νωθρότητα στην άμυνα των Πειραιωτών.

Όταν μετά από το καλάθι του Μπλακ και το τεράστιο τρίποντο του Λαρετζάκη ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +4 (77-73) με 2’ και 13’’ να απομένουν, πολλοί πίστεψαν πως το ματς τελείωσε. Δύο απανωτά τρίποντα των γηπεδούχων όμως έκαναν το 79-77 μέσα σε 40’’ και το φάσμα της ήττας άρχισε να κυριεύει τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Με 1.30’’ να απομένουν, ο Ολυμπιακός θυμήθηκε την άμυνά του, οι κουρασμένοι γηπεδούχοι έκαναν δύο αβίαστα λάθη και ο Βεζένκοφ από τη γωνία με κρύο αίμα έκανε το 80-79 με 5.6’’ να απομένουν. Ο Κατσίβελης έχασε το τελευταίο σουτ και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια από τις πιο δύσκολες νίκες του φέτος μαζί με το μεγάλο διπλό στο Περιστέρι.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024