Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: «Έρχομαι να θρηνήσω για τον Βαγιάκο μας και να βρούμε δικαιοσύνη για όλα τα θύματα»

Τέμπη: «Έρχομαι να θρηνήσω για τον Βαγιάκο μας και να βρούμε δικαιοσύνη για όλα τα θύματα»

Ο αδελφός θύματος στην τραγωδία των Τεμπών προειδοποιεί: «Μη βιάζεστε να ξεπλύνετε κανέναν. Θα πάμε όσο πίσω χρειάζεται για να βρούμε δικαιοσύνη».

Ο Βαγγέλης Βλάχος, αδελφός του αδικοχαμένου 34χρονου Βάιου Βλάχου, στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, επιστρέφει στην Καρδίτσα από την Αργεντινή όπου ζει, για να θρηνήσει τον αδερφό του, ενώ παράλληλα στέλνει και ένα μήνυμα έναρξης «αγώνα για την απόδοση δικαιοσύνης» στη μνήμη όλων των θυμάτων της τραγωδίας.

«Μέσα στον πόνο μας που χάσαμε το Βαγιάκο μας, βλέπω τι λέτε τώρα πολλοί και πολλές από εσάς στα κανάλια που με φιλοξενήσατε και με βοηθήσατε όσο τον ψάχναμε. Και ένα έχω να σας πω: Μη βιάζεστε να ξεπλύνετε κανέναν. Θα πάμε όσο πίσω χρειάζεται για να βρούμε δικαιοσύνη και όλοι όσοι μπορεί να έχουν μερίδιο ευθύνης θα κληθούν να αποδείξουν την αθωότητά τους», αναφέρει ο Βαγγέλης Βράχος.

Όπως σημειώνει, «προφανώς και θα ξεκινήσουμε πρώτα από αυτούς που ήταν στα πόστα τους εκείνη τη στιγμή, μέχρι να πάμε όσο πίσω χρειάζεται στο χρόνο και όσο ψηλά στην ηγεσία χρειάζεται.

»Σας έρχομαι σε λίγες μέρες από την Αργεντινή, για να θρηνήσω τον αδερφό μου και όλα τα άλλα θύματα που χάθηκαν άδικα. Για να παλέψουμε για τους τραυματίες. Για να αναζητήσουμε τους αγνοούμενους.

»Αλλά και για να βρούμε δικαιοσύνη».

Ο κ. Βλάχος, στη συνέχεια, αναφέρεται σε μία τραγωδία στην Αργεντική, τονίζοντας: «έρχομαι ‘φορτωμένος’ με τη στήριξη της ομάδας της τραγωδίας της Όνσε στην Αργεντινή, χωρίς πολιτικό χρώμα, αλλά μόνο με το χρώμα του αίματος που άφησαν στις ράγες».

«Έψαχναν και εκεί ένα παιδί, όπως εμείς»

Όπως αναφέρει, η τραγωδία της Όνσε έλαβε χώρα στο Μπουένος Άιρες στις 22/2/2012, την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά το τριήμερο του καρναβαλιού.

«Το σύμβολο του αγώνα για δικαιοσύνη είναι ο Λούκας Μενγκίνι Ρέυ, ένα παιδί που το έψαχναν… για τρεις μέρες στα ΜΜΕ και το ίντερνετ, όπως κάναμε και εμείς με τον Βάιο, μέχρι να τον βρουν νεκρό, όπως και εμείς.

»Έντεκα χρόνια μετά την τραγωδία της Όνσε (έντεκα στα ισπανικά) μια τραγωδία στα Τέμπη, πάλι την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά το τριήμερο του καρναβαλιού, θα πάρει τη ζωή 57 ψυχών μέχρι στιγμής και πολλά άτομα αγνοούνται και άλλα παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή στα νοσοκομεία».

»Στην Όνσε σκοτώθηκαν 51 άτομα, 52 αν υπολογίσουμε και ένα αγέννητο μωρό στην κοιλιά της μάνας του. 10 χρόνια μετά έχουν μπει φυλακή 21 πρόσωπα από διάφορες κυβερνήσεις, εταιρείες και οργανισμούς», τονίζει ο Βαγγέλης Βλάχος.

«Έρχομαι με λάβαρο μαζικού αγώνα»

Και συνεχίζει: «Έρχομαι με τη στήριξη του θείου του Λούκας που ειναι ο δικηγόρος της υπόθεσης. Έρχομαι με τη στήριξη της μάνας του Λούκας που σήμερα είναι βουλευτής στο κοινοβούλιο και παλεύει για δικαιοσύνη. Έρχομαι με τη στήριξη του άλλου θείου του Λούκας που κατά τραγική σύμπτωση είμαστε συνάδελφοι στο Μουσείο που εργάζομαι εδώ στην Παταγονία.

»Έρχομαι με λάβαρο μαζικού και ειρηνικού αγώνα για να βρούμε δικαιοσύνη για το Βάιο και για όλα τα άλλα θύματα, αλλά και όλους και όλες που τώρα τρέμετε γιατί θα μπορούσατε να είστε εσείς στη θέση τους.

»Υπομονή, ο δρόμος είναι μακρύς και θα τα ψάξουμε όλα. Μη βιάζεστε να ξεπλύνετε κανέναν. Μην κάνετε καμία βίαη κίνηση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους υπαίτιους σα δικαιολογια για να αμαυρώσουν τον αγώνα μας που ξεκινάει», τονίζει.

«Δεν ξέρω πού θα φτάσουμε και πόσους υπαίτιους θα κρίνει η δικαιοσύνη ως ένοχους. Αλλά ξέρω ότι οφείλουμε να ξεκινήσουμε από αυτούς που ήταν εκεί, εκείνη τη στιγμή σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι την κορυφή.

»Γιατί επίσης ξέρω ότι η ηγεσία σίγουρα δεν παρακολουθούσε τα τρένα μας, αλλά μπορεί να παρακολουθούσε τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους γονείς μας και τους φίλους μας που ήταν στο τρένο», καταλήγει χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Βλάχος.

Έψαχνε τον αδελφό του επί τρεις ημέρες

Ο κ. Βλάχος και η οικογένειά του έψαχναν τον 34χρονο Βάιο για τρεις ημέρες.

Μάλιστα, χρήστης του Facebook είχε αναρτήσει, τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα, πληροφορίες για τον – μέχρι τότε – αγνοούμενο Βάιο, λέγοντας «το ανεβάζω μετα απο αίτημα του αδερφού του αγνοούμενου:

«SOS… έκκληση για βοήθεια, ψάχνουμε τον αδερφό μου Βάιο Βλάχο, που επέβαινε στο τρένο και αγνοείται από χτες. Όποιος/α ξέρει κάτι να μας πει. Ήταν με την κοπέλα του (νοσηλεύεται στο Γενικό Λάρισας), η οποία έχει χαρακτηριστικό μαλλί ράστα μωβ χρώματος και το σκυλάκι τους (Τζακ Ράσελ). Δεν ξέρουμε σε ποιο βαγόνι ήταν».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024