Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη - Ζωή Ράπτη: Ακόμα και ψυχολόγοι χρειάστηκαν υποστήριξη μετά την τραγωδία

Τέμπη – Ζωή Ράπτη: Ακόμα και ψυχολόγοι χρειάστηκαν υποστήριξη μετά την τραγωδία

«Είναι μακρύς ο δρόμος» λέει για τους συγγενείς των θυμάτων και τους επιζώντες των Τεμπών.

Για τις τραγικές στιγμές που ζουν και τον Γολγοθά που έχουν μπροστά τους οι οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη, μίλησε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη. Η οδύνη ήταν τόσο μεγάλη που ακόμα και ψυχολόγοι λύγισαν μπροστά στο μέγεθος της τραγωδίας.

«Έχουμε μιλήσει με 192 επιβαίνοντες και οκτώ έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους ειδικούς ψυχολόγους της γραμμής 10306 ενώ προβλέπεται δυνατότητα να έχουν υποστήριξη για όσο χρειάζεται. Είναι μακρύς ο δρόμος για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε τέτοια τραγική στιγμή ειδικά για όσους έχασαν δικό τους άνθρωπο» λέει η κυρία Ράπτη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Όλοι οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν εκεί, πυροσβέστες και ειδικές δυνάμεις και οι ίδιοι οι ψυχολόγοι χρειάστηκαν υποστήριξη. Μια ψυχολόγος κατέρρευσε την πρώτη ημέρα δίπλα στου συγγενείς» περιγράφει.

«Κι εμείς βιώσαμε τον πόνο από την πρώτη στιγμή. Δώσαμε πρακτικές συμβουλές όπως το να βρουν οι επιζώντες τα πράγματα τους ενώ άλλοι ρωτούσαν για τους συνεπιβάτες τους».

«Στο υπουργείο Υγείας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα η υποστήριξη κι ελπίζω να μπορέσουμε κάπως να απαλύνουμε τον πόνο» τονίζει η Ζωή Ράπτη.

Τι είπε για την τριμελή Επιτροπή και την παραίτηση Ζηλιασκόπουλου

Σχετικά με την τριμελή Επιτροπή και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλλά και την παραίτηση του μέλους της Θανάση Ζηλιασκόπουλου και την άμεση αντικατάστασή του, η Ζωή Ράπτη σχολίασε: «Έπρεπε να συσταθεί επιτροπή χρησιμοποιώντας ειδικούς όπως ο Καθηγητής Μεταφορών-Παραγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η κυβέρνηση τοποθέτησε ανθρώπους αναγνωρισμένου κύρους και όλα τα μέλη είναι αδέκαστα.

Ο ίδιος ο κ. Ζηλιασκόπουλος παραιτήθηκε για να διευκολύνει τη διαδικασία διερεύνησης της επιτροπής και να μην θεωρηθεί ότι είναι ερευνών και ερευνώμενος, αφού διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2010».

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024