Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξανδρούπολη: Γιγαντιαίο αμερικανικό πλοίο με στρατιωτικά εφόδια για δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο λιμάνι

Αλεξανδρούπολη: Γιγαντιαίο αμερικανικό πλοίο με στρατιωτικά εφόδια για δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο λιμάνι

Πάνω από 200 Αμερικανοί στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη στην Αλεξανδρούπολη.

Το αμερικανικό οχηματαγωγό «Liberty Pride» κατέπλευσε το Σάββατο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό, με προορισμό τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που είναι αναπτυγμένες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το γιγαντιαίο (μήκος 199.9 μ. πλάτος 32.26 μ. και βύθισμα 8,5 μ.) πλοίο ελλιμενίστηκε το πρωί και άρχισε να ξεφορτώνει στρατιωτικά εφόδια, τα οποία δια των συνδυασμένων μεταφορών θα συνεχίσουν προς την Βουλγαρία και την Ρουμανία, όπου το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν με φόντο τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία δύο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, η Atlantic Resolve 23″ και η Defender Europe 23″.

Το «Liberty Pride» έφτασε  στην Αλεξανδρούπολη από το λιμάνι του Τσάρλεστον των ΗΠΑ και θα αποπλεύσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αφού φορτώσει άλλα εφόδια και εξοπλισμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Το αμερικανικό οχηματαγωγό αποτελεί προπομπό αλυσίδας εφοδιοπομπών για λογαριασμό των συμμαχικών δυνάμεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει έως και τα τέλη Αυγούστου.

Πάνω από 200 Αμερικανοί στρατιωτικοί στην Αλεξανδρούπολη

Όπως και σε άλλες διελεύσεις στρατιωτικών αποστολών, τα φορτία θα συνεχίσουν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τρένα και φορτηγά αυτοκίνητα. Την ίδια διαδρομή, ακολουθούν αντιστρόφως και τα φορτία που επιστρέφουν από τα πεδία των ασκήσεων.

Για τον συντονισμό και την επίβλεψη των διελεύσεων, σε συνεργασία με τις αρχές του λιμανιού και του ελληνικού στρατού, έχουν εγκατασταθεί ήδη στην Αλεξανδρούπολη 200 και πλέον Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Με αφορμή την έλευση του πλοίου, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, αναφέρει:

«Μετά από τις κινήσεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου με εκφόρτωση και οδική προώθηση για τα United Nations και rotation για τον Ιταλικό Στρατό, ξεκινάμε από σήμερα ταυτόχρονες επιχειρήσεις κυκλικής εναλλαγής στρατιωτικού υλικού και μέσων του US Army, με συνδυασμένες μεταφορές πλοίου-τρένου-φορτηγών οχημάτων!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024