Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξανδρούπολη: Αναμένεται επίσκεψη της υφυπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Σελέστ Γουόλαντερ

Αλεξανδρούπολη: Αναμένεται επίσκεψη της υφυπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Σελέστ Γουόλαντερ

Η αμερικανίδα υφυπουργός Αμυνας, η οποία φτάνει στην Ελλάδα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναμένεται να επισκεφθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καθώς και την έδρα της 12ης Μεραρχίας.

Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου η υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Σελέστ Γουόλαντερ (φωτογραφία, επάνω, από Karl-Heinz Wedhorn/DOD).

Με τον αμερικανό πρεσβευτή

Η αμερικανίδα υφυπουργός θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή της από τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και από τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη καθώς και την πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι.

Η κα Γουόλαντερ, που συνοδεύει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 20 και 21 Φεβρουαρίου ( ερχόμενος από την Τουρκία), επισκέπτεται την Αλεξανδρούπολη για να δει από κοντά τα σημεία υποδοχής και επαναπροώθησης των αμερικανικών και νατοϊκών στρατευμάτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέσω του λιμανιού της πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το evros-news.gr.

Η υφυπουργός των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κώστα Χατζημιχαήλ και θα επισκεφθεί την έδρα της 12ης Μεραρχίας, όπου θα ενημερωθεί για τις συμμαχικές ασκήσεις και τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Στη συνέχεια, η κα Γουόλαντερ θα μεταβεί στη Λάρισα, η οποία αποτελεί επίσης σημαντικό κέντρο για τα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ.

Μόνο τυχαία δεν είναι η επίσκεψη

Στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται το evros-news.gr, αναφέρουν ότι η επίσκεψη της αμερικανίδας εκπροσώπου του Πενταγώνου στην Αλεξανδρούπολη μόνο τυχαία δεν είναι και καταδεικνύει τη δυναμική που έχει αποκτήσει η περιοχή, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, για την αμυντική θωράκιση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Η υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ θα ταξιδέψει κατόπιν στην Αθήνα, όπου θα συνοδεύσει τον υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν στις συναντήσεις που θα έχει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μπλίνκεν θα εγκαινιάσει στις 21 Φεβρουαρίου τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ –Ελλάδας.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024