Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης: Πανικόβλητη η κυβέρνηση από την οργή της νεολαίας

Φίλης: Πανικόβλητη η κυβέρνηση από την οργή της νεολαίας

Ο Νίκος Φίλης αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των νέων για το έγκλημα στα Τέμπη αναφέρει: Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι υπουργοί Προστασίας Πολίτη και Παιδείας, είναι να μη διανοηθούν να επιχειρήσουν καταστολή αυτού του αυθόρμητου κινήματος ανθρωπιάς, ευαισθησίας και ελπίδας

Δήλωση για τις κινητοποιήσεις των νέων που έχουν οργιστεί για το δυστύχημα στα Τέμπη, έκανε ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης:

«Οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα ξεχειλίζουν οργή και αγανάκτηση και πανικοβάλλουν την κυβέρνηση. Νέα παιδιά και φοιτητές εξάλλου, τα περισσότερα θύματα.

Το πρωθυπουργικό «πόρισμα» περί «ανθρώπινου λάθους» προκαλεί με την υποκρισία και εκλαμβάνεται ως σύνθημα για συγκάλυψη, συμψηφισμό και διάχυση των ευθυνών. Όπως ακριβώς συνέβη με την πανδημία και τις υποκλοπές. Άξια όργανα της παραπληροφόρησης πολλά ΜΜΕ, αποδύονται σε αγώνα να πείσουν το κοινό τους ότι όλα ήταν υπόθεση ενός ανθρώπου.


Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωνε πριν μια εβδομάδα από τη Λάρισα ότι «από σχεδόν λαθρεπιβάτης στην ευρωπαϊκή αμαξοστοιχία, η Ελλάδα ταξιδεύει πια στο πρώτο βαγόνι». Σήμερα γνωρίζουμε ότι η προεκλογική γλώσσα, όπως και οι διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού στη Βουλή για «διασφάλιση της ασφάλειας», έκρυβαν την εγκατάλειψη των σιδηροδρομικών υποδομών. Με τραγικές συνέπειες.

Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι υπουργοί Προστασίας Πολίτη και Παιδείας, είναι να μη διανοηθούν να επιχειρήσουν καταστολή αυτού του αυθόρμητου κινήματος ανθρωπιάς, ευαισθησίας και ελπίδας. Να «μαζέψουν» αμέσως τις δυνάμεις καταστολής. Και σε ό,τι αφορά τα σχολεία, να μην τολμήσουν να χαρακτηρίσουν απόντες από τα μαθήματα όσους δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις αγώνα και διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής, στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν άδικα στα Τέμπη».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024