Εκτροχιασμός τρένου: «Θερμοκρασίες μέχρι 1.500 βαθμούς στα πρώτα τρία βαγόνια που συγκρούστηκαν»
Συγκλονιστική εκτίμηση του δημάρχου Τεμπών
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του δημάρχου Τεμπών, Γ. Μανώλη, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε και σε ένα τραγικό στοιχείο. Οπως είπε, πληροφορήθηκε πως μετά την σύγκρουση, στα πρώτα τρία βαγόνια αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες που ίσως έφταναν και τους 1.500 βαθμούς Κελσίου.
Ο δήμαρχος που βρέθηκε στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας από την πρώτη στιγμή, μίλησε για στιγμές απερίγραπτες, με ανθρώπους που είχαν μόλις διασωθεί και δεν ήξεραν που βρίσκονταν, νέα παιδιά, φοιτητές, που προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους για να τους μεταφέρουν και γενικά εικόνες συγκλονιστικές που θύμισαν το δυστύχημα με τους μαθητές στα Τέμπη το 2003.
Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, το πρώτο από τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας μετά την μηχανή, ήταν αυτό της πρώτης θέσης, ενώ ακολουθούσε το βαγόνι με τις καμπίνες.
Όπως είπε επιβάτης του μοιραίου τρένου η σύγκρουση έμοιαζε με συντριβή αεροσκάφους ενώ σοκαριστική είναι η αναφορά του για τους επιβάτες που εγκλωβίστηκαν μέσα στα φλεγόμενα βαγόνια.
«Ευτυχώς οι πόρτες μας άνοιξαν. Σε άλλα βαγόνια οι πόρτες δεν άνοιξαν. Οι άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι…Κάποια βαγόνια πήραν φωτιά. Αυτό ήταν σοκαριστικό… Ήταν σαν ένα αεροπλάνο που είχε συντριβεί… » είπε χαρακτηριστικά ο επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας στις τηλεοπτικές κάμερες.
«Ηταν πολύ… μετωπική μάλλον» συνεχίζει ο ελαφρά τραυματισμένος επιβάτης και αποκαλύπτει: «Σε μια στιγμή ακούγαμε, μου λέει, καθυστέρηση 20 λεπτά, μισή ώρα, μετά μας λέει ο οδηγός καθυστέρηση μία ώρα και εκεί είναι που λέει υπάρχει σύγχυση στις γραμμές!».
«Ακούμε δύο κοπέλες, τώρα δεν ξέρω τον χαρακτηρισμό στα τρένα πώς λέγονται οι βοηθοί να λένε μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος, είναι πίσω, τι μαλ…ες είναι αυτές! Στο ένα λεπτό μπαμ!» είναι η συγκλονιστική μαρτυρία του επιβάτη.
https://youtu.be/2Zvzsz-X2m0
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




















































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442