Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέθυμνο: «Ανοίγει ο δρόμος» αναβίωσης της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων

Ρέθυμνο: «Ανοίγει ο δρόμος» αναβίωσης της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων

Δημιουργία πρότυπου εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου για την κτηνοτροφία

Σύμβαση εκπόνησης μελέτης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης για νέες κτιριακές υποδομές και εξοπλισμούς για την μετεγκατάσταση της σχολής Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων, προϋπολογισμού 721.183,91 ευρώ, υπέγραψε στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

H ολοκλήρωση της μελέτης που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ορίζεται σε 18 μήνες και με αυτήν θα γίνει ο σχεδιασμός για την υλοποίηση των νέων υποδομών (κτιρίων, εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και περιβάλλοντος χώρου) για τη μετεγκατάσταση της Σχολής Γεωργικής  Έρευνας Ασωμάτων. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών, θα γίνει η διεκδίκηση των πόρων για να υλοποιηθεί το όλο έργο, ένα πρότυπο εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την κτηνοτροφία στη σχολή Ασωμάτων.

Στόχος είναι, η κατασκευή αναβίωση και αναβάθμιση της Σχολής Ασωμάτων που βρίσκεται στο Δήμο Αμαρίου Π.Ε. Ρεθύμνης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την κτηνοτροφία και συγχρόνως να προάγει την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Αμαρίου, συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

Εμβληματικό αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη

Σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για όλη την Κρήτη θα αποτελέσει η Σχολή Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων, το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης «θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της καινοτομίας για τον κτηνοτροφικό τομέα. Με τη σύμβαση που υπεγράφη με τον ανάδοχο και θα είναι έτοιμη εντός 18 μηνών, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τους πόρους για να γίνει αυτό το Πρότυπο Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο στη Σχολή Ασωμάτων.. Ας περιμένουμε, λοιπόν, τη μελέτη κι είμαι σίγουρος ότι θα εξευρεθούν και οι πόροι για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού, αναπτυξιακού και εμβληματικού έργου για τη κτηνοτροφία του νησιού μας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, ως αντιπρόεδρος της εταιρίας διαχείρισης με την ονομασία «Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων», ανέφερε ότι με την υπογραφή της σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την εκπόνηση των μελετών που αφορούν τις νέες κτηριακές υποδομές, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και τον αναγκαίο εξοπλισμό για την επαναλειτουργία της Σχολής Ασωμάτων. «Με την ολοκλήρωση των μελετών, θα είμαστε έτοιμοι, ως Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Αμαρίου και ΕΛ.Γ.Ο Δήμητρα, να προχωρήσουμε στην αναζήτηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και μέσω της διαχειριστικής μας εταιρίας «Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων», να υλοποιήσουμε τη δημιουργία μιας πρότυπης ερευνητικής μονάδας αιγοπροβατοτροφίας, η οποία θα φροντίζει για τη διατήρηση, την αναβάθμιση και τη διάθεση γενετικού υλικού ντόπιων φυλών αιγών και προβάτων, καθώς και θα λειτουργεί ως κέντρο εκπαίδευσης νέων κτηνοτρόφων παρέχοντας τους πρόσβαση σε διαθέσιμη τεχνογνωσία και ερευνητικά αποτελέσματα», επισήμανε.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024