Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Γύρος από «χρυσάφι» - Οργή λαού για να γίνει φθηνότερο

Γερμανία: Γύρος από «χρυσάφι» – Οργή λαού για να γίνει φθηνότερο

Η γερμανική κυβέρνηση απάντησε με ανάρτηση στο Instagram.

Είδος πολυτελείας τείνει να εξελιχθεί το ντονέρ κεμπάπ, ο γνωστός γύρος, για πολλούς απλούς πολίτες στη Γερμανία οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός πως έχει γίνει ιδιαίτερα ακριβό.

Μάλιστα το όλο ζήτημα  με τις συνεχείς αυξήσεις στην τιμή του ντονέρ έχει γίνει αντικείμενο έντονων επικρίσεων στα social media κι έτσι η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να απαντήσει πετώντας ουσιαστικά τη μπάλα στην εξέδρα και αποδίδοντας αυτό το γεγονός σε εξωγενείς παράγοντες και ιδιαίτερα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Τα υψηλότερα κόστη σε ενέργεια και φαγητό, καθώς και η πληθωριστική προσαρμογή μισθών και προμηθειών», είναι ο λόγος της αύξησης των τιμών αναφέρει σε ανάρτηση που έκανε η γερμανική κυβέρνηση στο Instagram, σημειώνοντας πως όλα αυτά οφείλονται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επίσης βοηθάει τις μικρές επιχειρήσεις με πλαφόν των τιμών ενέργειας όπως είναι και όσοι εμπορεύονται τα ντονέρ κεμπάπ. Θα έχει αυτό αποτέλεσμα να είναι πιο φθηνό ο ντονέρ; Δεν ξέρουμε σίγουρα», συνεχίζει η κυβέρνηση.

Χρήστης παρακαλάει τον Όλαφ Σολτς

Πάντως οι χρήστες εξακολουθούν να διαμαρτυρούνται και ένας χρήστης μάλιστα ζήτησε από τον Γερμανό καγκελάριο να μειώσει τις τιμές. «Σας παρακαλώ κύριε Σολτς, μειώστε τις τιμές των ντονέρ – κεμπάπ. Πληρώνω εννιά ευρώ και δεν είναι καν οργανικό».

Ένας άλλος χρήστης όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, έγραψε «σαν φοιτητής, είναι σχεδόν αδύνατο να τρώω ντονέρ κεμπάπ κάθε μέρα, γι’ αυτό σας ζητώ να βάλετε ένα πλαφόν στην τιμή», ενώ κάποιος άλλος χρήστης ζήτησε η τιμή να ελαττωθεί κατά δύο ή τρία ευρώ.

Το ντονέρ κεμπάπ είναι από τα πιο διάσημα γρήγορα φαγητά στη Γερμανία. Μέχρι το 2022 κόστιζε 3,5 ευρώ ωστόσο πλέον η τιμή του έχει εκτιναχθεί στα έξι ευρώ.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024