Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καθαίρεσε κορυφαίο αξιωματικό του στρατού
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε στην καθαίρεση κορυφαίου αξιωματικού του στρατού της Ουκρανίας.
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καθαίρεσε χθες Κυριακή ανώτερο αξιωματικό του στρατού, διοικητή δυνάμεων που μάχονται εναντίον των Ρώσων στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου οι εχθροπραξίες μαίνονται, χωρίς να εξηγήσει γιατί.
Με διάταγμα έκτασης μιας γραμμής, ο κ. Ζελένσκι ανακοίνωσε την καθαίρεση του Εντουάρντ Μοσκαλιόφ από το αξίωμα του διοικητή των μεικτών δυνάμεων της Ουκρανίας, που εμπλέκονται στις μάχες στο Ντονμπάς.
Η καθαίρεση του Εντουάρντ Μοσκαλιόφ
Ο κ. Ζελένσκι είχε αναφερθεί στον Εντουάρντ Μοσκαλιόφ μόλις την Παρασκευή, απαριθμώντας τους διοικητές με τους οποίους συζήτησε. Ο κ. Μοσκαλιόφ είχε τοποθετηθεί στη θέση τον Μάρτιο του 2022, λίγο καιρό μετά την εισβολή της Ρωσίας.
Οι μεικτές δυνάμεις δεν έκαναν καμιά αναφορά στην καθαίρεση στους λογαριασμούς τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Ο ρωσικός στρατός επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην κατάληψη των δυο περιφερειών που αποτελούν το Ντονμπάς. Ο πρόεδρος Ζελένσκι χαρακτηρίζει την κατάσταση εκεί δύσκολη και οδυνηρή τις τελευταίες εβδομάδες. Επίκεντρο των μαχών είναι η πόλη Μπαχμούτ.
Το μήνυμα του Ζελένσκι στους συμπατριώτες του
«Στις 24 Φεβρουαρίου, εκατομμύρια από εμάς έκαναν μια επιλογή. (Είπαν) όχι στη λευκή σημαία, (ναι ναι) στη μπλε και κίτρινη σημαία. Είπαν όχι φυγή. Αντιμετώπισαν τον εχθρό. Αντίσταση και αγώνας. Ήταν μια χρονιά πόνου, θλίψης, πίστης και ενότητας. Και αυτή είναι μια χρονιά του αήττητου μας», γράφει.
«Ξέρουμε ότι το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας!» τόνισε, ενώ η ανάρτησή του συνοδεύεται από ένα βίντεο με τις τραγικές στιγμές που έζησε η Ουκρανία.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
- Μαρτίνεθ: «Ο Μπαντιό έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό» – Τι είπε για τον Μοντέρο
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
- Παναγιώτης Νέστορας: Πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο – «Η απώλεια της γυναίκας μου να είναι η τελευταία από τέτοια άνανδρα χτυπήματα»
- Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για την Ολλανδία – Ποιους παίκτες πήρε μαζί του ο Μεντιλίμπαρ (pics)
- Ξέσπασε ο Μόντριτς: «Δεν μπορείς να δίνεις τέτοιο πέναλτι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)


















![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)





![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)





![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442