Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Αντιφατικές οι πληροφορίες για τις μάχες γύρω από την Μπαχμούτ

Ουκρανία: Αντιφατικές οι πληροφορίες για τις μάχες γύρω από την Μπαχμούτ

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για την εξέλιξη των μαχών γύρω από την Μπαχμούτ, με τους Ρώσους ν' ανακοινώνουν ότι κατέλαβαν το χωριό Γιάχοντνε και τους Ουκρανούς να ισχυρίζονται ότι τους απώθησαν.

Οι εχθροπραξίες στα μέτωπα του Ντονμπάς μαίνονται, με τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές να δημοσιοποιούν εντελώς αντιφατικές εκδοχές για την κατάσταση γύρω από την Μπαχμούτ, πόλη της ανατολικής Ουκρανίας για την οποία δίνονται μάχες από το καλοκαίρι (στη φωτογραφία του Reuters/Marko Djurica, επάνω, χρήση από τον ουκρανικό στρατό του γερμανικού οβιδοβόλου Panzerhaubitze 2000 στο μέτωπο της Μπαχμούτ).

Δίνονται μάχες

Ενώ ρωσικές πηγές ανέφεραν πως το χωριό Γιάχοντνε, νότια, πάνω στον δρόμο προς τη Σλοβιάνσκ, έχει πλέον καταληφθεί, το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε αντίθετα πως απωθήθηκαν ρωσικές επιθέσεις σ’ αυτό.

Η κατάληψη της συγκεκριμένης κοινότητας θ’ άνοιγε τον δρόμο ώστε οι ρωσικές δυνάμεις να φθάσουν στο χωριό Χρόμοβε, από το οποίο διέρχονται τα εφόδια για τα ουκρανικά στρατεύματα στην Μπαχμούτ.

Και οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν πως δίνονται μάχες γύρω από το χωριό Ιβανίβσκε, στον δρόμο προς την Κοσταντίνιβκα, δυτικά της Μπαχμούτ.

Η ίδια η Μπαχμούτ περιγράφεται ως το μεγαλύτερο σφαγείο του πολέμου, που έκλεισε προ ημερών έναν χρόνο και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως πλησιάζει στο τέλος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Τα πυρηνικά του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει άλλη επιλογή παρά να λάβει υπόψη της τις πυρηνικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ καθώς η υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχία επιζητά την ήττα της Ρωσίας, μετέδωσε χθες Κυριακή το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Στις σημερινές συνθήκες, όταν όλες οι εξέχουσες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει ότι ο βασικός τους στόχος είναι να μας προκαλέσουν στρατηγική ήττα ούτως ώστε ο λαός μας να υποφέρει, όπως λένε, πώς μπορούμε ν’ αγνοήσουμε τις πυρηνικές τους δυνατότητες υπό αυτές τις συνθήκες», δήλωσε ο Πούτιν στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya1, σύμφωνα με το TASS.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024